Nomaden Jaromir Jagr er klar for sin sjette NHL-klubb

Enig med New Jersey Devils.

 NY KLUBB:  Jaromir Jagr er lite lysten på å legge opp. Nå er han klar for en ny NHL-klub. Foto: Jeff Havnes / REUTERS / NTB Scanpix
NY KLUBB: Jaromir Jagr er lite lysten på å legge opp. Nå er han klar for en ny NHL-klub. Foto: Jeff Havnes / REUTERS / NTB ScanpixVis mer

Dermed er 41 år gamle Jagr klar for sin sjette NHL-klubb på 19 sesonger. Han ble draftet av Pittsburgh Penguins i 1990 og har etter det vært innom Washington Capitals, New York Rangers, Dallas Stars, Philadelphia Flyers og nå sist Boston Bruins, hvor han var med å tape for Chicago Blackhawks i NHL-finalen.

- Jeg er 41 år gammel og hadde ikke å mye å velge imellom. Det er ikke mange lag som er ute etter en forward på min alder, spesielt ikke ettersom lønningene har gått ned. Agenten min spurte meg om jeg var villig til å spille for New Jersey, og det var jeg. Jeg snakket med Lou Lamoriello (Devils-direktør) allerede før Ilja Kovaltsjuk ga seg, sier Jagr.

Erfaring New Jersey kan kanskje trenge Jagrs erfaring i sitt offensive spill etter at Kovaltsjuk overraskende sa opp sin kontrakt. Tsjekkeren er derimot ikke så målfarlig lenger og scoret ikke en eneste gang på de 22 sluttspillkampene for Bruins, men han var nest sist på pucken ti ganger.

Likevel er Jagr en bauta blant de utenlandske stjernene i NHL. Han er med sine 1391 NHL-kamper nummer 34 på listen totalt av spillere med flest kamper. Han er nummer ti på toppscorerlisten med 681 mål, og nummer 12 på assistlisten med 1007 pasninger. Om ikke det er nok, så er han også nummer åtte på poenglisten med 1688.

Frykter ikke alderen Han frykter ikke for alderen og en full NHL-sesong med minst 82 tøffe kamper.

- Jeg vet at folk vil si at vi hadde en avkortet sesong forrige gang, men for meg ble det en av de lengste sesongene. Jeg spilte de fleste kampene i både Europa og i NHL, i tillegg til sluttspillet, sier Jagr.

Han spilte 34 kamper for Kladno i Tsjekkia under «lockouten» og til sammen 67 kamper for Dallas Stars og Boston Bruins da NHL endelig kom i gang igjen.

Med Jagr i troppen har New Jersey Devils nå to av de eldste spillerne i NHL i stallen, og de to eneste aktive NHL-spillerne igjen fra draften i 1990. Den gang var Jagr femtevalget og Devils-målvakten Martin Brodeur 20.-valget.

(NTB)