Nome vil rydde opp

Petter Nome og de andre i Vålerenga-styret er fortvilet over skyttergravskrigen og pengefokuseringen i mediene rundt Carew-forhandlingene. Nå har Øystein Stray Spetalen fått munnkurv.

Etter det Dagbladet erfarer gikk Petter Nome hardt ut mot VIF-investor Øystein Stray Spetalen på tirsdagens styremøte i klubben. Nome ga klart uttrykk for at han ikke ønsket at Spetalen skulle uttale seg til media på vegne av Vålerenga. Flere av de andre styremedlemmene var også svært kritiske til den ensidige pengefokuseringen rundt RBK/Strasbourg-forhandlingene.

- I likhet med Spetalen har jeg ingen rett til å uttale meg på vegne av Vålerenga. Men som styremedlem og en del av klubbmiljøet er jeg litt fortvilet.

- Jeg mener det har kommet uttalelser til pressen som er en gavepakke til dem som vil skade Vålerengas omdømme, sier Nome til Dagbladet.

Han synes klubben framstår som kynikere som ikke tar menneskelige hensyn.

- Det er et galt og urettferdig bilde.

Krigsliknende klima

Petter Nome får støtte av styremedlem Lasse Eriksen.

- De uttalelsene som ikke er i tråd med det vi samlet står for, er ikke bra for Vålerenga, sier han til Dagbladet.

John Carew oppfordret tirsdag folk i Vålerenga til å sette seg ned for å prate sammen.

- Det har jo oppstått et krigslignende klima mellom investorene og Carew-rådgiver Per A. Flod. Det er mange i VIF som er fortvilet over denne situasjonen, sier Nome.

Det er nå tatt initiativ til et større møte for å snakke ut om problemene som har herjet Vålerenga de siste ukene. Møtet blir trolig holdt søndag.

Klanen og ungene

- Hvor er sjelen til Enga, det virker som den er borte?

- Nei, den vil alltid være der, men sjelen i Enga er først og fremst Klanen og ungene. Slik har det alltid vært, og det kan ikke rokkes.

At Klanen gikk kraftig ut og kritiserte spillerne i Dagbladet synes Nome er greit.

- Hvis det er noen som har rett til å si noe høyt om det sportslige i Vålerenga, så må det være Klanen. De følger klubben overalt.

Øystein Stray Spetalen ville ikke kommentere uttalelsene fra Petter Nome overfor Dagbladet.

FORTVILET</B>: Styremedlem Petter Nome mener alt pengesnakket rundt Carew ødelegger VIF.