FIFPRO World 11.

Nominert: - Ikke overrasket

Erling Braut Haaland (21) er nominert til Fifpros verdenslag. - Målsnittet hans sier sitt, forteller Bundesliga-kommentator Eivind Bisgaard Sundet til Dagbladet.

MÅLGARANTIST: Erling Haaland har vært en målgarantist etter overgangen til tysk fotball. Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters
MÅLGARANTIST: Erling Haaland har vært en målgarantist etter overgangen til tysk fotball. Foto: Thilo Schmuelgen/Reuters Vis mer
Publisert

Den internasjonale fotballspillerorganisasjonen Fifpro avslørte tirsdag hvilke spillere som er nominert til årets lag. Superstjerna Erling Braut Haaland er det eneste norske bidraget.

- Haaland er en av verdens beste spisser, så han bør være med på alle type lister som dette, skriver fotballekspert Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

- Jeg er ikke overrasket over nominasjonen. Haaland har vært ekstremt god, sier V Sports Bundesliga-kommentator, Eivind Bisgaard Sundet til Dagbladet.

Det er fotballspillere rundt om i verden som har stemt fram spillerne basert på bruttolista på 55 spillere.

- Denne typen avstemninger er alltid sirkus og langt fra fasit. Som vi så da Lewandowski ikke vant Ballon d'Or, skriver Fjørtoft videre.

Tre av de nominerte angrepsspillerne vil få én plass på laget, men konkurransen er knallhard.

- Det er kult å ha en nordmann på lista og at Haaland blir anerkjent for hvor god han er, sier Sundet.

Følgende stjerner blir Haalands konkurrenter i kåringen: Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé, Robert Lewandowski, Romelu Lukaku, Lionel Messi og Neymar.

- Erling er et klart valg for meg. Skulle jeg valgt fra øverste hylle, så hadde det blitt Lewandowski og Haaland, mener Fjørtoft.

- Jeg tror han har en sjanse, men det er tøff konkurranse. Målsnittet hans sier sitt og han hentet cupgullet for Dortmund, men Champions League denne høsten har vært en nedtur, forteller Sundet.

Etter overgangen til Dortmund har Jærbuen vartet opp med 74 mål og 20 målgivende på 73 kamper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer