STORE FORHÅPNINGER: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tror Sander Svendsen er en knallsesong i vente. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
STORE FORHÅPNINGER: Molde-manager Ole Gunnar Solskjær tror Sander Svendsen er en knallsesong i vente. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Nominert til prestisjefull pris: - Det kom som et sjokk

Moldes Sander Svendsen havnet nylig på liste over Europas største talenter, men i Svendsen-familien er det også en blomstrende lillebror. - To artige gutter å jobbe med, sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær.

VOLDA (Dagbladet): Molde måtte slite for å ta seg videre fra første runde av cupen i onsdagens møte med fjerdedivisjonsklubben Volda. Klubben fra Sunnmøre hentet opp Moldes 2-0-ledelse, men innbytter Sander Svendsen (19) sikret avansement for moldenserne med et nydelig skudd i lengste hjørne.

- Sander Svendsen er en målscorer og jeg tok han med i dag i tilfelle vi trengte han. Han har spilt mye fotball, planen var å hvile han, men så ble jeg «dessverre» nødt til å bruke han. Heldigvis så kommer han inn og scorer. Han kommer til å få en god sesong i år, sa Molde-manager Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Svendsen kom inn for lillebror Tobias på 17 år. Yngstebror Svendsen høster også skryt fra Solskjær etter kampen.

- Tobias er den av spillerne våre som skaper mest. Han går forbi folk - han går forbi både en og to - slår gode innlegg. Det er to artige gutter å jobbe med.

TALENTFULLE: Tobias Svendsen (til venstre) og Sander Svendsen (til høyre). Foto: Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
TALENTFULLE: Tobias Svendsen (til venstre) og Sander Svendsen (til høyre). Foto: Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

- Håper at de får spille for de beste

Solskjær forteller at brødrene er to forskjellige typer spillere, selv om han beskriver begge to som typiske «tiere».

- Sander er en målscorer. Tobias er en mer tilrettelegger. God én mot én. Sander har mer det instinktet for scoringer, sier Solskjær.

Sander Svendsen beskriver seg selv og broren på lik måte.

- Han har litt mer finesse. Vi har jobbet mye sammen. Han har jobbet med å spille meg gjennom, mens jeg har jobbet med å score når han spiller meg igjennom.

Solskjær har store forhåpninger for sine to vidunderbarn, men er tydelig på at de begge har fortsatt mye å lære.

- Du håper jo på gutta sine vegne at de når helt opp og spiller i en av de store klubbene i framtiden. Du må ta steg for steg, også kommer nok den dagen der den riktige klubben kommer på banen, og da ønsker vi de god tur og lykke til.

Eneste nordmann på talentliste

Hvert år deler italienske Tuttosport ut prisen til Europas beste U21-spiller. Blant årets nominerte finner man spillere som Marcus Rashford og Gianluigi Donnarumma.

På lista finner man derimot også norske Sander Svendsen som eneste nordmann.

- For å være helt ærlig så kom det som et sjokk. Jeg hadde ikke sett for meg den komme. Det gir motivasjon og selvtillit å få være med på en liste med den type spillere. Det er artig å se at man blir lagt merke til av folk i utlandet, sier Svendsen.

- Sander har alltid vært et stort talent og er det fortsatt. Han er ung fortsatt, han er i utvikling. Han tar steg både som type og spiller. Han er treningsvillig, han har et ønske om å bli bedre. Han kommer til å få en stor sesong i år, sier Solskjær om bemerkelsen.

- Blir ikke bedre avslutter

Sander Svendsen forteller at det hadde vært fantastisk å få spille fast sammen med sin yngre bror for Molde.

- Vi kan få til mye kult sammen om noen år, men han er fortsatt ung. Han er i den posisjonen jeg var i da jeg begynte å få sjansen. Fotball er tøft. Det går litt opp og ned. Han lærer fortsatt, men det gjør jeg også, sier Sander Svendsen.

Svendsen håper broren kan ta til seg det han selv har lyktes med, men også lære av storebrorens feil.

- Han har en storebror som har gått litt foran sånn sett. Han er veldig flink til å lære. Jeg tror han er smart nok til å ta til seg det jeg har lært, men også ta til seg det jeg ikke har fått til.

- Jeg unner han alt godt. Det kan godt hende han blir en bedre fotballspiller enn meg, men han blir ikke en bedre avslutter, sier en smilende Sander Svendsen.