Ada Hegerberg kan vinne pris

Nominert til prestisjetung pris

Ada Hegerberg kan igjen vinne BBCs kåring av årets kvinnelige fotballspiller. Hun er blant fem navn på nominasjonslisten.

NOMINERT: Ada Hegerberg er nominert av BBC. Foto: NTB scanpix
NOMINERT: Ada Hegerberg er nominert av BBC. Foto: NTB scanpixVis mer

BBC offentliggjorde nominasjonene torsdag, og der er Lyon-proffen Hegerberg representert sammen med lagvenninnen Saki Kumagai (Japan), Pernille Harder (Wolfsburg og Danmark), Sam Kerr (Perth Glory/Chicago Red Stars og Australia) og Lindsey Horan (Portland Thorns og USA).

Hegerberg vant BBC-prisen i 2017, men var ikke nominert i fjor. Da gikk prisen til engelske Lucy Bronze, også hun Lyon-spiller.

Den norske spissen gikk derimot helt til topps da den høythengende Ballon d'Or, eller Gullballen, for første gang ble utdelt til en kvinnelig fotballspiller i fjor. Da stilte Hegerberg i gullkjole og ble hyllet av en hel verden etter at hun avslo en forespørsel fra artisten DJ Solveig om å «twerke» på scenen.

Ada Hegerberg har gjort enorm suksess for klubblaget Lyon, blant annet med tre strake titler i mesterligaen. Men for det norske landslaget har hun ikke spilt siden EM-fiaskoen i 2017. Hegerberg trakk seg fra landslaget etter mesterskapet og har siden avvist å trekke på seg Norge-drakten igjen.

BBC-prisen skal deles ut etter avstemning, og vinneren vil bli kunngjort 22. mai.