Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karsten Warholm nominert til prestisjepris

Nominert til prestisjetung pris

Karsten Warholm har gjort sin beste sesong noensinne på friidrettsbanen. Nå kan han bli første nordmann til å få utmerkelsen som årets utøver av IAAF.

NOMINERT: Karsten Warhom kan bli den første nordmannen som kan smykke seg med tittelen årets friidrettsutøver. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
NOMINERT: Karsten Warhom kan bli den første nordmannen som kan smykke seg med tittelen årets friidrettsutøver. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

Karsten Warholm kan bli den første nordmannen som kåres til årets utøver av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Sunnmøringen er med på listen over de nominerte mannlige utøverne til prisen, som skal deles ut i Monaco 23. november.

Warholm har hatt en fenomenal sesong, som ble kåret med VM-gull på 400 meter hekk. Han har satt europeisk rekord på distansen med 46,92 og vunnet alle løpene han har startet i 2019.

På IAAFs verdensranking er han rangert som verdens nest beste mannlige utøver uavhengig av idrett. Kun sprinteren Noah Lyles, som tok VM-gull på 200 meter og 4 x 100 meter stafett for USA, er rangert over Warholm.

Også Lyles er blant de nominerte til årets utøver-prisen. Det er også Donavan Brazier (USA), Christian Coleman (USA), Joshua Cheptegei (Uganda), Timothy Cheruiyot (Kenya), Steven Gardiner (Bahamas), Sam Kendricks (USA), Eliud Kipchoge (Kenya), Daniel Ståhl (Sverige) og Christian Taylor (USA).

Warholm og Ståhl er med andre ord de eneste europeerne blant de nominerte.

Maratonløperen Kipchoge vant prisen i fjor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media