Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vilde Bøe Risa er eneste utlending nominert til Fotbollsgalaen

Nominert til svensk prestisje-pris

Vilde Bøe Risa er eneste utlending som er nominert i den prestisjetunge prisutdelingen «Fotbollsgalan».

NOMINERT: Vilde Bøe Risa er nominert til «årets midbanespiller» i prisutdelingen «Fotbollsgalaen».
NOMINERT: Vilde Bøe Risa er nominert til «årets midbanespiller» i prisutdelingen «Fotbollsgalaen». Vis mer

Onsdag ble de nominerte spillerne til årets «Fotbollsgalan» i Sverige offentliggjort.

Blant de nominerte finner vi bergenseren Vilde Bøe Risa. Risa er nominert i kategorien «årets midtbane-spiller». I kategorien kjemper hun blant annet mot lagvennine Elin Rubensson og landslagsveteran Caroline Seger.

KNUSTE HVITERUSSLAND: Norge slo Hviterussland hele 7-1. Guro Reiten stod for Norges mest spektakulære scoring. Video: Viaplay. Vis mer

Bøe Risa spiller til daglig i Kopparbergs/Göteborg FC hvor hun har levert sakene sine meget bra. Laget fra Göteborg endte til slutt opp på en sterk andreplass i damallsvenskan, bak FC Rosengård. Bergenseren selv er storfornøyd med nominasjon, og innrømmer at hun ikke helt så den komme.

- Jeg fikk en melding fra Elin Rubensson om at vi begge var nominert. Det er helt fantastisk. Jeg ble veldig glad, og positivt overrasket, sier Bøe Risa.

Eneste utlending

I utdelingen skal Sveriges fremste fotballspillere få sin heder og ære. De ulike kategoriene er delt opp i to, en for damene og en for herrene. Bøe Risa er den eneste utlendingen som er nominert uavhengig av kategori - både for kvinner og menn.

Journalist i Expressen Philip Gadd forklarer at i de svenske dameprisene kan alle spillere i Allsvenskan for kvinner bli nominert. Når det gjelder herreprisene kan bare svenske spillere bli nominert.

- Hvorfor er det sånn?

- Ikke spør meg om hvorfor. Det er spesielt.

I AKSJON: Vilde Bøe Risa i aksjon under årets VM mot England. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
I AKSJON: Vilde Bøe Risa i aksjon under årets VM mot England. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Glad for ordningen

Bøe Risa bryr seg imidlertid ikke om hvordan ordningen er for utdelingen. Hun sier at det bare er bra for henne at Fotbollsgalaen har valgt å løse det på den måten.

- Det er bare bra positivt for meg hvis det er sånn. Jeg hadde ikke hatt muligheten til å kunne vinne en sånn type pris hvis det ikke hadde vært for den ordningen, forteller Bøe Risa.

Hvis den tidligere Arna-Bjørnar-spilleren skulle vinne prisen under gallaen vil hun danke ut to av Sveriges mest folkekjære landslagspillere i Rubensson og Seger. Bøe Risa sier at det vil bli rart hvis hun skulle kuppe en sånn pris foran svenskene.

- Jeg tror det kommer til å bli veldig spesielt hvis en nordmann skal komme på en svensk galla og kuppe en sånn pris.

Store navn nominert

Bøe Risa vil være i selebert selskap under gallaen. I de ulike kategoriene finner vi mange store svenske fotball-navn. Noen av de mest profilerte utøverne som er nominert er:

Årets forsvarsspillere: Victor Lindelöf og Nilla Fisher

Årets midbanespillere: Emil Forsberg

Årets angripsspillere: Kosovare Asllani og Zlatan Ibrahimovic

Gallaen er 11.novemer, og vil holdes på Hovet i Stockholm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media