Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nora Mørks fortvilte situasjon

- Nora-bilder florerer i danske herregarderober

Dansk avis med nye opplysninger. Advokat John Christian Elden bekrefter at saken vil bli forfulgt.

MARERITT: Nora Mørk går gjennom sitt livs verste mareritt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MARERITT: Nora Mørk går gjennom sitt livs verste mareritt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den danske avisa BT hevder at den kan avsløre at nakenbilder av Nora Mørk (26) florerer i danske håndballgarderober.

Telefonen til håndballspilleren ble hacket i september i fjor. Siden november skal bildene ha spredt seg i danske håndballmiljøer.

- Jeg har selv sett bildene på en telefon hos en av lagkameratene mine. De kommer fra en spiller i en annen klubb, sier en kilde til BT. Avisa slår saken stort opp torsdag kveld under vignetten «breaking». Videre heter det:

- BT avslører: Norsk stjernes nakenbilder er delt hos danske toppklubber.

STJERNE: De siste dagene har handlet om alt annet enn håndball for Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STJERNE: De siste dagene har handlet om alt annet enn håndball for Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Dagbladet har vært i kontakt med Noras far, Morten Mørk. Han ønsker ikke å kommentere saken fordi han ikke kjenner til den.

Håndballspillerens advokat, John Christian Elden, bekrefter i en tekstmelding at også dette er noe som vil bli forfulgt.

Flodbølge

Morten Mørk erkjenner at situasjonen er som å forsøke å stoppe en flodbølge med bare hendene. I går spredte nakenbilder av Nora seg med lynets hastighet i aviser i Øst-Europa. Da enkelte redaksjoner fikk høre at vi var stjålet, fjernet de bildene.

Danske BT skriver at avisa har vært i kontakt med flere kilder i herrenes håndballiga. De forteller at spillere har vist intime bilder av Nora Mørk seg imellom på telefonen.

- BT har også kjennskap til at bildene i minst tre tilfeller er blitt delt mellom spillere på tvers av klubber, heter det.

- Jeg vil oppfordre alle til å tenke seg om. Alt i denne verden handler om å oppføre seg ordentlig, sier Thomas Christensen, direktør for toppdivisjonen.

Ønsket beklagelse

Bildene av Mørk er noe som også er blitt delt i den norske i herregarderoben i håndball. Saken er blitt et tema under EM i Kroatia fordi 26-åringen føler at håndballforbundet ikke har tatt tak i situasjonen. Det har drøyd, noe som har gjort at Mørk ønsket et offentlig beklagelse.

Hun fikk bare en personlig beklagelse. Dermed ble saken kjent gjennom VG. Mørk-familien ble også fortalt at bildene var delt på U20-landslaget i ishockey. Da reagerte generalsekretær Ottar Eide umiddelbart og tok det opp med lagets trener.

- De spilte kamp, men manageren tok det med spillerne og støtteapparatet i garderoben rett etter kampslutt. Det kunne ikke skjedd raskere, det var nærmest på timen, sier Eide, ifølge NTB.

Støtter Mørk

I en skriftlig uttalelse til media sier herrelandslagets trener, Christian Berge:

- Jeg stiller meg hundre prosent bak sakens kjerne, som har sin berettiget plass i offentligheten.

Han fortsetter:

- Jeg stiller meg helt og holdent bak Nora Mørk når det gjelder holdninger ved å spre/publisere privat innhold som er krenkende på sosiale medier, og jeg håper at dette vil føre til ytterligere fokus på at dette overhodet ikke er akseptabelt.

Berge opplyser at han snakket med spillerne sine i samlet tropp om Mørk-saken første gang da laget møttes på Gardermoen 27. desember.

Forut for dette hadde han også hatt samtaler med enkeltspillere, forbundsledelse og lederkollegene.

150 000 kroner

Advokat John Christian Elden har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at alle som har spredt bilder av Mørk vil få et krav om 150 000 kroner i erstatning.

Elden besvarte ikke Dagbladets telefon torsdag kveld. Men på spørsmål - via en tekstmelding - om han har hørt at bildene har spredt seg i danske håndballgarderober, og om dette er noe han vil ta tak i, svarer han:

- Ja.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!