Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Nora er tidenes gullkjøp

Trenerne plukker ut årets kometer.

DET SISTE LØFTET: Nora Mørk er bare 18 år, men har allerede markert seg i eliteserien. Nå skal hun ta det siste steget. Foto: TORBJØRN BERG
DET SISTE LØFTET: Nora Mørk er bare 18 år, men har allerede markert seg i eliteserien. Nå skal hun ta det siste steget. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no) Nora Mørk, merk deg navnet. Et stort flertall av eliteserietrenerne Dagbladet har snakket med tror hun blir årets komet i norsk håndball.

Den keivhendte back- og kantspilleren er ingen nykommer, hun har markert seg allerede - men hun er ung. Hun er bare 18 år gammel og spås en lysende framtid.

Og for en sommer hun har hatt. Først ble hun hentet til regjerende seriemester Larvik og så ble hun kåret til U19-EMs beste spiller da Norge tok gull.

LARVIKS NYE STORSTUE: Nora Mørk viser fram Arena Larvik, et anlegg klubben håper vil løfte LHK til nye høyder. Foto: TORBJØRN BERG
LARVIKS NYE STORSTUE: Nora Mørk viser fram Arena Larvik, et anlegg klubben håper vil løfte LHK til nye høyder. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

- Nora er det største gullkjøpet vi noen gang har gjort i LHK, sier Karl Erik Bøhn til Dagbladet.

Debuterte som 16-åring
18-åringen debuterte for Bækkelaget bare noen dager etter at hun fylte 16. Deretter gikk turen til Aalborg, hvor hun nesten ikke fikk spille siden de har 17-årsgrense i Danmark. Hjemme i Norge ble det korte opphold i BSK og Njård, før Larvik sikret seg den lukrative underskriften før sommeren.

- At en 18-åring har kommet inn i Larvik-laget og dominert sånn, det har vel ikke skjedd siden Tonje Larsen og Kristine Duvholt Havnås kom til klubben, sier Bøhn.

U19-GULL: Nora Mørk, nummer to øverst fra venstre, ble kåret til U19-EMs beste spiller da Norge tok gull i august. Foto: EPA
U19-GULL: Nora Mørk, nummer to øverst fra venstre, ble kåret til U19-EMs beste spiller da Norge tok gull i august. Foto: EPA Vis mer

Nora selv tar skrytet og oppmerksomheten med knusende ro.

- Det er selvfølgelig morsomt, men jeg tenker mest på å få så mye spilletid som mulig og å utvikle meg videre. Det er veldig inspirerende å komme på trening i Larvik, for det er jo nesten bare landslagsspillere her, sier hun til Dagbladet.

Linn-Kristin Riegelhuth dro til København i sommer, og inn kom Nora Mørk og Linn Jørum Sulland. Begge er i utgangspunktet bakspillere, og Bøhn sier han kommer til å bruke Nora både på backplass og på kanten.

- Jeg regner med det blir mest kantspill, og det er helt gret - selv om jeg ikke har spilt så mye der tidligere. Jeg er mer komfortabel på backplass, men jeg jobber med å bli enda bedre på kanten. Spesielt når det gjelder innhopp og oppstart i kontra har jeg en del å hente, sier Mørk.

Ber om tålmodighet
Landslagstrener Thorir Hergeirsson understreker at det er viktig at talentene fra U19-gullaget får lov til å utvikle seg i riktig tempo - og han vil derfor vente litt før han drar dem opp på seniorlandslaget.

- Jeg synes ikke det skal legges for stort press på de i 90-gjengen ennå, samtidig tror jeg de kan vise seg fram denne sesongen. Flere av dem har jo markert seg i eliteserien allerede, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Selv om de er ferske junioreuropamesterne, advarer Hergeirsson dem mot å tro at det skal gå av seg selv framover.

- Veien fra juniortoppen til seniortoppen er lang og kronglete. De må jobbe godt i dag, i morgen og framover.

Nora Mørk er forberedt på å jobbe hardt og hun tenker ikke på voksenlandslaget ennå.

- Nei, men jeg har jo ambisjoner om å bli god nok. Kanskje om noen år - jeg har jo ikke akkurat dårlig tid, sier hun.

Les også: Byåsen håper på fordel i ny Larvik-hall

Sjekk lista: Larvik-jentene banker Rosenborg

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!