SUPERMOTIVERT: Nora Mørk er akkurat tilbake fra en to uker lang landslagssamling i Brasil. Hennes neste store mål er OL i Rio, og det går ikke en dag uten at hun tenker på det mesterskapet, etter at hun gikk glipp av London-OL på grunn av kneskade. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SUPERMOTIVERT: Nora Mørk er akkurat tilbake fra en to uker lang landslagssamling i Brasil. Hennes neste store mål er OL i Rio, og det går ikke en dag uten at hun tenker på det mesterskapet, etter at hun gikk glipp av London-OL på grunn av kneskade. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

Nora etter to uker i Brasil: - Det går ikke en dag uten at jeg tenker på OL

- Sykt motiverende å se OL-landsbyen.

(Dagbladet): Nora Mørk (24) har lagt bak seg sin beste sesong - med EM-gull sist desember og Final 4-finale med Larvik i tillegg til de sedvanlige hjemlige triumfene med Larvik.

Som håndballspiller i verdenstoppen finnes det derimot ikke så mange avbrekk.

I likhet med de andre landslagsdamene har hun nylig vært to uker i Rio og Sao Paulo i Brasil - som oppladning til VM i Danmark i desember, og ikke minst som en smakebit på hva som som venter i OL i Rio 5. - 21. august neste år.

- Var langt nede Nora har verken VM- eller OL-gull, men det er liten tvil om at Rio-OL blinker som det største målet der framme.

Håndballesset har vært gjennom seks (!) kneoperasjoner - og mens mange av landslagsvenninnene oppnådde karrierens høydepunkt med OL-gull i London i 2012, så var Mørk nettopp da inne i sine tyngste stunder.

- OL i London var det store målet mitt i mange år. Det var mesterskapet jeg tidlig valgte meg ut som det store målet. Da var det kjipt å være ute med skade akkurat da. Jeg var langt nede den sommeren, sier Nora Mørk til Dagbladet.

- Spesielt OL i Rio 2016 ble derfor det naturlige neste store målet.

Brasil-samlingen i juni gjorde derfor ekstra stort inntrykk på henne.

- Det var spesielt å se OL-landsbyen, som er under bygging. Det er sånt som gir ekstra motivasjon mot et stort mål. Det går ikke en dag uten jeg tenker på OL i Rio. Dit skal jeg. Og jeg har selvsagt lyst til å vinne der også, sier hun.

- Min beste sesong Etter EM-gull i hennes første mesterskap - i Norge og Danmark i 2010 - så misset hun tre mesterskap på rad før mesterskapscomeback med VM i 2013 (kvartfinale) og et nytt EM-gull sist desember.

Karrieremessig er hun på høyden. Hun var dronningen på det norske laget som vant gull, hun ble norsk EM-toppscorer og hun var et selvsagt valg som turneringens beste høyre bakspiller.

I klubbdrakta har hun heller aldri tidligere scoret like som sist sesong.

- Det har definitivt vært min beste sesong. Jeg har scoret mer enn noen gang og er blitt bedre i duellspillet. Nå skal jeg trene mye fysisk for å stå enda bedre det kommende året, med VM og OL, sier Mørk til Dagbladet.

Finaletap Sesongens eneste nedtur kom i Final 4-finalen i Budapest mot Buducnost fra Montenegro. Nora Mørk scoret ti mål, men Larvik tapte likevel 22-26.

Etter strake Champions League-seirer tapte de den siste og viktigste kampen.

Nora Mørk raste rett forbi pressekorpset etterpå, uten å si ett ord.

Selv dagen etter orket hun ikke snakke om finaletapet.

- Rett foran nesa vår - Champions League-pokalen var rett foran nesa vår, men samtidig så langt unna. Jeg liker ikke å tape, og var langt nede etter det finaletapet, sier hun.

- Det ville blitt en perfekt sesong om vi hadde vunnet den kampen. Det var derfor jeg tok det så tungt.

- Hvor lenge var du skuffet?

- Jeg er lei meg fortsatt. Men spesielt den første uka var det vanskelig å få sove.