KJENNER UNGARN: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal med kaffe før møtet med Ungarn i kveld - et lag de kjenner godt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KJENNER UNGARN: Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal med kaffe før møtet med Ungarn i kveld - et lag de kjenner godt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Håndball-VM i Tyskland:

Nora Mørk: - De er som en familie for meg

Etter en høst med berg-og-dalbane, er Nora Mørk klar for årets store test. Først VM-kamp mot Ungarn, som hun kjenner godt.

 • Norge - Ungarn, kl. 20.30

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet): I kveld står Ungarn på motsatt side når håndballjentene VM-åpner i Tyskland. Én av dem som kjenner Ungarn best er Györ-proff Nora Mørk (26).

- Jeg ser mange av spillerne daglig på trening og vet deres styrker og svakheter. Ungarn har mange forskjellige spillertyper. Nøkkelen er å ta alle på alvor, sier Mørk til Dagbladet.

Dagbladet treffer håndballstjernen på spillerhotellet i utkanten av Stuttgart i Tyskland. VM-starten er bare noen timer unna, og Mørk har glemt en tung høst. Privat har det vært noen tunge måneder med private bilder på avveie og brudd med fotballkjæresten Stefan Strandberg.

- Høsten har inneholdt høye topper og dype daler, sa Mørk til Dagbladet rett før VM-starten.

Nå er alt fokus rettet mot håndballbanen.

- Som en familie

Hun har bodd halvannet år i Ungarn og hun har rukket å bli glad i sitt nye hjemsted. Der har hun også brukt tid på å bearbeide både oppturer og nedturer.

- Jeg trives veldig bra - både i byen og i håndballmiljøet. De blir som en liten familie for meg - akkurat slik det var i Larvik. Ungarere er veldig hjelpsomme. Jeg føler nesten ikke at jeg bor i utlandet, så langt hjemmefra. Jeg er mye med Stine (Oftedal), men også nederlenderne og ungarerne på laget, sier Mørk til Dagbladet.

I Györ spiller en rekke av Ungarns største stjerner, som veteranen Anita Görbicz. Også Nederlands store profil Nycke Groot er i storklubben.

- Vi har alle et godt forhold, men det er Stine jeg er aller mest med, sier Mørk, som også er klubbkollega med keeper Kari Aalvik Grimsbø.

- Hvordan slå Ungarn i åpningskampen?

- Vi må starte tøft og være det laget som fører. Vi må styre kampen dit vi vil, og da knekker vi dem. Ellers kan det bli jevnt som siste (i Møbelringen, 29-24), sier høyrebacken.

Mange mesterskap

- Du har opplevd mye i høst. Hvordan får du overskudd og motivasjon?

- Når vi først er med i konkurranser, så ønsker du å vinne. Noen ganger er det litt vanskelig å holde styr på om det er EM eller VM. Det spilles jo et mesterskap hvert år. Motivasjonen kommer naturlig. Jeg ønsker alltid å vinne alt jeg er med på, selv om det ofte kan bli litt mye, sier Mørk.

- Er det for mange mesterskap?

- Jeg synes av og til at det er for mange. Det «går i ett» hele tiden. Det føles alltid spesielt å være i et mesterskap, men det er et kjør, sier Nora Mørk.

Hun legger til:

- Det er gøy når vi først står her. Da kommer motivasjonen raskt. Det er alltid en god følelse når vi er på plass, sier Mørk.

Norges bakspillerstjerne forlot Larvik til fordel for Györ sommeren 2016.

Denne sommeren fikk hun med seg venninne Stine Bredal Oftedal (26) på lasset. Hun kom til storklubben fra franske Issy Paris.

Oftedal føler hun kjenner ungarerne godt.

- Ungarn har mange gode, individuelle spiller. De kan gjøre ting på egen hånd. Jeg synes Kim Rasmussen (Ungarn-trener) har fått forsvaret til å sitte bedre og Ungarn er en ekkel motstander. Vi må være gode bakover og få Ungarn ut av rytmen, sier Oftedal til Dagbladet.

Norge - Ungarn starter klokka 20.30 i kveld. Kampen vises på TV 2.

02. desember:

 • Kl 1400 Tsjekkia - Argentina
 • Kl 1800 Sverige - Polen
 • Kl 2030 Norge - Ungarn

03. desember:

 • Kl 1400 Polen - Tsjekkia
 • Kl 1800 Ungarn - Sverige
 • Kl 2030 Argentina - Norge

05. desember:

 • Kl 1400 Ungarn - Argentina
 • Kl 1800 Sverige - Tsjekkia
 • Kl 2030 Norge - Polen

07. desember:

 • Kl 1400 Polen - Ungarn
 • Kl 1800 Sverige - Argentina
 • Kl 2030 Tsjekkia - Norge

08. desember:

 • Kl 1400: Argentina - Polen
 • Kl 1800: Tsjekkia - Ungarn
 • Kl 2030 Norge–Sverige