Håndball-EM i Sverige:

Nora Mørk: - Det gjør vondt hver gang jeg lukker øynene

Russland er Noras mørkeste mareritt.

STRÅLER I EM:  Nora Mørk møter Dagbladet på spillerhotellet i Helsingborg. I kveld møter hun Russland - for første gang siden OL-smellen Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STRÅLER I EM:  Nora Mørk møter Dagbladet på spillerhotellet i Helsingborg. I kveld møter hun Russland - for første gang siden OL-smellen Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Norge - Russland, kl 20.45

HELSINGBORG (Dagbladet): - Jeg følte meg maktesløs. På en måte gjorde jeg alt jeg kunne, men samtidig... sier Nora Mørk til Dagbladet og tar en liten kort pause.

Hun regnes som en av verdens beste håndballspillere - kanskje verdens beste på det hun er best på. Likevel, verdens beste må også oppleve nedturer.

Det siste drøye året har Russland blitt en slags nemesis for Mørk.

Tre uten seier

Skru tiden 113 dager tilbake: Norge - Russland i OL-semifinalen. Ekstraomganger. 37-38-tap. De norske spillerne er oppløst i tårer. Mørk er kampens store gigant med utrolige 14 scoringer. Hun spiller kanskje sin beste kamp i karrieren, men står likevel helt knust igjen etter nederlaget.

- Jeg klarer ikke få fram noe, sa Mørk til Dagbladet for 113 dager siden.

De tre siste gangene Mørk har møtt russerne har endt med to tap og en uavgjort. Men hun har selv scoret 29 mål.

I dag vil hun ha revansj. Men det føles likevel ikke som en skikkelig revansj for målmaskinen fra Oslo. Det toget har gått.

- ... Samtidig... Jeg glemmer aldri den kampen (OL-semien). Jeg var på et gjennombrudd i ekstraomgangene og bommet. Det husker jeg. Det gjør vondt hver gang jeg lukker øynene. Da ser jeg fortsatt ballen. Hadde jeg bare satt den, da kunne vi vært der. I finalen. Noen revansj blir det aldri. Det var en OL-semifinale som vi aldri får spilt på nytt. Aldri, sier Mørk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer