Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Nora Mørk: - Det gjør vondt hver gang jeg lukker øynene

Russland er Noras mørkeste mareritt.

STRÅLER I EM:  Nora Mørk møter Dagbladet på spillerhotellet i Helsingborg. I kveld møter hun Russland - for første gang siden OL-smellen Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STRÅLER I EM:  Nora Mørk møter Dagbladet på spillerhotellet i Helsingborg. I kveld møter hun Russland - for første gang siden OL-smellen Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Russland, kl 20.45

HELSINGBORG (Dagbladet): - Jeg følte meg maktesløs. På en måte gjorde jeg alt jeg kunne, men samtidig... sier Nora Mørk til Dagbladet og tar en liten kort pause.

Hun regnes som en av verdens beste håndballspillere - kanskje verdens beste på det hun er best på. Likevel, verdens beste må også oppleve nedturer.

Det siste drøye året har Russland blitt en slags nemesis for Mørk.

Tre uten seier

Skru tiden 113 dager tilbake: Norge - Russland i OL-semifinalen. Ekstraomganger. 37-38-tap. De norske spillerne er oppløst i tårer. Mørk er kampens store gigant med utrolige 14 scoringer. Hun spiller kanskje sin beste kamp i karrieren, men står likevel helt knust igjen etter nederlaget.

- Jeg klarer ikke få fram noe, sa Mørk til Dagbladet for 113 dager siden.

De tre siste gangene Mørk har møtt russerne har endt med to tap og en uavgjort. Men hun har selv scoret 29 mål.

I dag vil hun ha revansj. Men det føles likevel ikke som en skikkelig revansj for målmaskinen fra Oslo. Det toget har gått.

- ... Samtidig... Jeg glemmer aldri den kampen (OL-semien). Jeg var på et gjennombrudd i ekstraomgangene og bommet. Det husker jeg. Det gjør vondt hver gang jeg lukker øynene. Da ser jeg fortsatt ballen. Hadde jeg bare satt den, da kunne vi vært der. I finalen. Noen revansj blir det aldri. Det var en OL-semifinale som vi aldri får spilt på nytt. Aldri, sier Mørk.

KNUST: Nora Mørk etter tapet mot Russland i semifinalen i OL. Det var hennes forrige møte med russerne. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
KNUST: Nora Mørk etter tapet mot Russland i semifinalen i OL. Det var hennes forrige møte med russerne. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

- Det er 113 dager siden?

- Det gjør fortsatt vondt å tenke på kampen. Nå har jeg fullt fokus på EM, men det er umulig å glemme. OL er så spesielt. Det spilles så sjelden. Nå er jeg her (i EM), det er her de nye poengene deles ut. Det er vi som er regjerende EM-mestere, ikke russerne, sier 25-åringen.

- Jeg tenker at de er et utrolig godt lag. De har mange spillere å ta av. De har kniven mot strupen etter tapet mot Romania. Vi har lyst til å gjøre det vanskelig for dem, sier Györ-spilleren.

BALLSJONGLØR: Videosnutten der Thea Mørk imponerer med sine ballkunster gikk som en farsott på internett, Slik gikk det da søster og landslagsspiller Nora Mørk prøvde på det samme. FOTO/VIDEO: BJØRN LANGSEM Vis mer Vis mer

Flyt i EM

Hun står med 12 scoringer på 23 skudd etter to EM-kamper.

- Vi må fortsette flyten. Vi har snakket om at det har vært en del merkelige resultater i EM. Sverige tapte mot Slovenia, Ungarn røk mot Tsjekkia... Det er så mye som kan skje. Vi må gjøre jobben mot alle. Vi fikk byttet mye om på laget og spilte en god kamp mot Kroatia, sier Mørk.

Mørks siste Russland-kamper:

  • 26.11.2015: Norge - Russland 26-26. Mørk scoret 9.
  • 05.12.2015: Norge - Russland 25-26. Mørk scoret 6.
  • 18.08.2016: Norge - Russland 37-38. Mørk scoret 14.

Fra OL til i dag har Norge spilt to kamper mot Russland, men uten Mørk på laget. Begge har endt med norsk seier: 28-23 og 28-26 sist i Møbelringen Cup.

Norge og Russland (Sovjet) har, ifølge Håndballforbundet, møtt hverandre 86 ganger siden 1967. Der er statistikken ekstremt jevnt med 38 seiere, sju uavgjort og 41 tap.

I kveld kan Norge bedre de tallene.

Norge - Russland vises på TV 3 i kveld.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!