Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndballjentene:

Nora Mørk:- Jeg er lei meg, både på hennes og mine vegne

Mørk vil ha med tvillingsøster Thea (25) til EM.

SAVNER SØSTER: Nora Mørk på pressetreffet sammen med håndballjentene i forkant av Møbelringen cup i Stavanger. Hun skulle helst hatt med tvillingsøster Thea til EM. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
SAVNER SØSTER: Nora Mørk på pressetreffet sammen med håndballjentene i forkant av Møbelringen cup i Stavanger. Hun skulle helst hatt med tvillingsøster Thea til EM. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Nora Mørk (25) lader opp til et nytt mesterskap med håndballjentene. OL er historie og nå gleder hun seg til EM om ei drøy uke. Men samtidig er det et lite savn i EM-troppen.

Mørk skulle gjerne sett at tvillingsøster Thea endelig fikk sjansen.

I LARVIK Thea Mørk kom ikke med i EM-troppen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
I LARVIK Thea Mørk kom ikke med i EM-troppen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Ja, jeg er skuffet. Jeg er lei meg, både på hennes og mine egne vegne, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Tett

Thea og Nora Mørk har begge vært skadeplaget i karrieren og begge spilte sammen i Larvik inntil Nora dro til ungarske Györ i høst.

Nora trodde hun og søsteren endelig skulle få oppleve et internasjonalt mesterskap sammen nå i desember. Slik gikk det ikke.

- Jeg håpet og trodde at vi endelig skulle få et EM sammen. Thea har kvaliteter som laget trenger og jeg synes det er synd hun ikke er med, sier Nora.

Thea og Nora har fulgte hverandre fra barndomsklubben Bækkelaget, via Aalborg, Njård og Larvik.

14 ÅR: Thea (t.v.) og Nora Mørk, 14 år gamle.
FOTO: METTE BUGGE
14 ÅR: Thea (t.v.) og Nora Mørk, 14 år gamle. FOTO: METTE BUGGE Vis mer

- Best for laget

Landslagssjef Thorir Hergeirsson fant plass til to venstrekanter i 14-mannstroppen: Camilla Herrem og Sanna Solberg. Solberg har vært skadeplaget med hjernerystelse i høst, men ble foretrukket av ledelsen.

- Vi hadde fire venstrekanter på 28-lista (bruttotroppen til EM). Camilla Herrem er den soleklart beste venstrekanten i Norge for tida. Sanna Solberg har noen andre kvaliteter som er viktig for oss i forsvarsspillet. Hun er en god kantspiller og ekstremt viktig for å disponere laget vårt riktig. Også har vi Thea som er rett bak disse. Hun har hatt en god høst og har utviklet seg bra, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Det er så mange unge kantspillere som er på gang. Thea var nærmere nå enn hun noensinne har vært, men laget trengte andre kvaliteter.

- Vi har potensial til å slå alle på en god dag. Samtidig er vi ydmyke og vet at vi ikke tar medalje eller gull uten tøff kamp. Vi må utvikle oss gjennom denne cupen og få en stigning i EM. Det er en betingelse for å kjempe om gull og medaljer, sier Hergeirsson.

Norges neste kamp i Møbelringen Cup er mot Frankrike lørdag kl. 18.15. Russland er motstander søndag. EM starter mot Romania 5. desember.

Fakta:

Norge – Danmark 31-25 (17-10)

4700 tilskuere

Norge: Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg – Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen 1, Stine Skogrand, Vilde Ingstad 1, Nora Mørk 5, Stine Bredal Oftedal 4, Malin Aune, Marit Malm Frafjord 7, Silje Waade, Kjersti Boge Solaas, Amanda Kurtovic 6, Camilla Herrem 5, Sanna Solberg, Marta Tomac 2.

Toppscorer Danmark: Stine Jørgensen 7.

Utvisninger: Norge 1 x 2 min., Danmark 5 x 2 min.

Dommere: Dalibor Jurinovic/Marko Mrvica, Kroatia.

BALLSJONGLØR: Videosnutten der Thea Mørk imponerer med sine ballkunster gikk som en farsott på internett. Slik gikk det når søster og landslagsspiller Nora Mørk prøver på det samme. FOTO/VIDEO: BJØRN LANGSEM Vis mer Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!