Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nora Mørk herjet da Norge slo Nederland

Og keeper Grimsbø viste bedre takter.

HERJET: Etter svake keeperprestasjoner mot Russland reiste keeperspørsmålet seg igjen. I 32-28-seieren mot Nederland viste Kari Aalvik Grimsbø seg fra en noe bedre side. Nora Mørk herjet.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HERJET: Etter svake keeperprestasjoner mot Russland reiste keeperspørsmålet seg igjen. I 32-28-seieren mot Nederland viste Kari Aalvik Grimsbø seg fra en noe bedre side. Nora Mørk herjet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Etter svake keeperprestasjoner mot Russland reiste keeperspørsmålet seg igjen. I 32-28-seieren mot Nederland viste Kari Aalvik Grimsbø seg fra en noe bedre side.

Til tross for at Grimsbø hevet seg fra kampen mot Russland, er det tydelig at det norske laget sliter både på keeperplass og i forsvar. Å slippe inn 28 mål holder ikke i et mesterskap mot de store nasjonene.

Etter at Katrine Lunde, som har vært Norges soleklare førstevalg på keeperplass de siste årene, ble vraket til VM, har presset vært stort på Silje Solberg og Grimsbø. Etter kampen mot Russland, hvor lite stemte for de to keeperne, fikk de som var kritisk til mesterskapsuttaket vann på mølla.

Ole Gustav Gjekstad som kommenterte kampen for TV Norge, oppsummerte den første halvtimen mot Nederland slik.

- Målvaktspillet har tatt seg opp, men kombinert med forsvarsspillet har det ikke vært patent det siste kvarteret.

Bedre etter pause I en nasjon man har blitt bortskjemt med svært gode keepere takket være blant andre Cecilie Leganger og Katrine Lunde, er presset på Norges sisteskanser ekstra stort. Etter en noe svak start på førsteomgangen mot Nederland, hevet Grimsbø seg og spilte en grei annenomgang.

Norge ledet 16-15 til pause, mye takket være Grimsbø som leverte flere gode redninger like før hvilen. Keeperen fortsatte i samme spor like etter pause og på et tidspunkt hadde 30-åringen tatt fem av de siste sju skuddforsøkene. Utover i omgangen gikk forsvarsspillet mer opp i limingen og ga Grimsbø mindre hjelp.

Lagene fulgte hverandre tett omgangen gjennom, og Norge slet med å forflytte beina i forsvar og komme opp på skytterne til Nederland. Det endte med flere skudd som Grimsbø lite kunne gjøre noe med.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var middels fornøyd med Grimsbø mot Nederland.

- Hun står godt på mye. Samtidig fikk hun mange vanskelige skudd på seg hvor vi verken blokker eller takler skytterne. Kari har mange godt kvalifiserte redninger, men jeg skulle gjerne sett redningsprosenten noe høyere. Men hun er på gang, sa han til TV Norge etter kampslutt.

Nora Mørk fortsatte målfesten Fremover på banen stemte det bedre for de norske jentene. Over 30 mål holder i de fleste tilfeller til seier, og Nora Mørk fortsatte der hun slapp mot Russland. 24-åringen banket inn ni mål for det norske laget.

Stine Bredal Oftedal spilte sin kamp nummer 100 for Norge, men erkjenner at forsvarsspillet ikke var godt nok.

- Det er litt utrolig at jeg har fått 100 kamper, men det viktigste var at vi vant. Samtidig må vi jobbe med forsvaret vårt for vi klarer ikke å komme fram på skytterne.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media