Norge sikret EM-gullet

Nora Mørk i tårer etter finalethriller

Norge revansjerte VM-finale tapet mot Frankrike i 2017, og tok sitt første mesterskapsgull på fire år.

STRAFFER: Nora Mørk får skryt for straffene sine. Se alt fra håndball-EM på Viaplay her: https://viaplay.no/sport/handball/handball-em" Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Frankrike - Norge 20-22 (10-14)

De norske jentene kunne slippe jubelen da de sikret et etterlengtet EM-gull søndag kveld. Norge slo Frankrike i finalen, og går dermed ubeseiret gjennom hele mesterskapet.

Norge hadde store problemer i den andre omgangen og finalen endte opp med å bli en skikkelig thriller. Fem minutter før slutt sto det 19-19. Men en strålende Silje Solberg i Norge-målet, gjorde at Norge tar sitt første mesterskapsgull siden 2016.

- Silje Solberg redder Norges gull i dag. Hun var fantastisk, sa Karoline Dyhre Breivang i TV3-studio etter kampen.

- Jeg klarer ikke å snakke. Nei, det er helt uvirkelig at vi har spilt den kampen her. Jeg føler jeg har drømt. Det var så jævlig deilig å slå Frankrike, unnskyld språket. Vi fører kampen og vinner fortjent, sa en tårevåt Nora Mørk til TV3 etter kampen.

- Silje (Solberg) var helt rå, fortsetter Mørk.

På spørsmål om hun har vært redd for å ikke komme tilbake etter alle skadene, svarer hun slik.

- Jeg har vært redd for det, og når har vært som mørkest har jeg tenkt på at det kommer til å bli vanskelig. Men det her er fantastisk og gjør det verdt det.

NASJONALSANG: De Kroatiske spillerne klinket til da de skulle synge nasjonalsangen før bronsefinalen mot Danmark. Se alt fra håndball-EM på Viaplay her: https://viaplay.no/sport/handball/handball-em" Vis mer

Storspilte

Det var to av mesterskapets forhåndsfavoritter som skulle ende opp med å møte hverandre i finalen. Norge hadde vunnet alle sine kamper før finalen, mens Frankrike også har imponert dette EM, og har bare hatt et poengtap da de spilte uavgjort mot Russland. Det lå med andre ord an til en jevn og spennende finale. Det var 50/50 som Thorir Hergeirsson selv ville sagt det.

Veronica Kristiansen startet kampen glimrende med to fine distansemål, men det var Frankrike som tok føringen i kampen. Norge tok ledelsen for første gang tolv minutter ut i oppgjøret. Etter dét, så ikke de norske jentene seg tilbake i den første omgangen.

Storspill av Silje Solberg og mer effektivitet foran mål, bidro til at Norge kunne gå til pause med en firemålsledelse.

- Dette var en utrolig positiv utvikling etter at det ble en litt heseblesende første ti minutter, sa Dagbladets ekspert Frode Kyvåg om den første omgangen.

- Det er ikke sikkert at det blir så jevnt som jeg trodde hvis Silje Solberg fortsetter storspillet, sa Kyvåg.

Enormt drama

Den spådommen fikk Kyvåg delvis rett i. Silje Solberg fortsatte å stå godt i mål, mens målene motsatt vei uteble. Femten minutter ut i omgangen lå Frankrike bare ett mål bak.

Finalen skulle bli en skikkelig thriller. For da det var fem minutter igjen sto det 19-19. Men Nora Mørk vartet opp med to svært viktig mål som gjorde at Norge havnet i førersetet i sluttfasen av kampen.

Frankrike klarte ikke å snu oppgjøret, og dermed tar Norge et svært etterlengtet gull.

Norge revansjerte VM-finale tapet mot Frankrike i 2017, og tok sitt første mesterskapsgull på fire år. Dette er Norges åttende gull i EM-sammenheng.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer