Nora Mørk klar til kveldens Champions League-kamp

- Men det ideelle er å bruke henne minst mulig.

 FRISKMELDT:  Nora Mørk er friskmeldt før kveldens Champions League-kamp mot Krim i Slovenia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FRISKMELDT: Nora Mørk er friskmeldt før kveldens Champions League-kamp mot Krim i Slovenia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer

(Dagbladet): Viasat 4, Krim Mercator - Larvik kl. 18:00

Etter to dager med kampforberedelser i Slovenia er Larvik klare for å ta fatt på den tredje runden i Champions League i kveld. Med seg i bagasjen har de lørdagens seier mot Baia Mare i tillegg til avansement i cupen etter ti-målsseieren mot Vipers på tirsdag.

- Vi fikk en fin cupkamp på tirsdag og reiste tidlig neste dag. Nå har vi gjort de siste forberedelsene før kamp og vi fikk en god trening i arenaen her nede i går, forteller trener Tor Oddvar Moen til Dagbladet.

Mørk friskmeldt Det har også hersket tvil om skadeomfanget til nøkkelspiller Nora Mørk etter at hun pådro seg en vridning i ankelen i cup-kampen mot Vipers tirsdag denne uka. I dag kunne trener Tor Oddvar Moen bekrefte til Dagbladet at landslagsspilleren er friskmeldt før kveldens oppgjør.

- Nora kommer til å delta. Hun er friskmeldt, men vi kommer ikke til å risikere noe når det gjelder helsa hennes, sier Moen.

TV 2s håndballkommentator Bent Svele sier at det har mye å si at Mørk er friskmeldt, men i likhet med Moen er han usikker på hvor lurt det er å bruke henne like mye i kveld som i kampen mot Baia Mare. 

- Nå vet ikke jeg omfanget av skaden til Nora, men det ideelle er nok å bruke henne minst mulig, sier Svele til Dagbladet.

Forsvarsspillet blir avgjørende Krim står med to tap på to kamper og ligger an til å komme sist i gruppe A, mens Larvik står med en seier og ett tap så langt i gruppespillet. Ikke overraskende har Moen brukt mye tid på å terpe på det defensive spillet før kveldens kamp.

- Krim har mange sterke skyttere som avslutter langt bak fra banen. Vi har jobba spesielt mye med å være lys våkne i forsvar, Krim er et lag som avslutter mye og da må vi være helt «på» når fløyta blåser spillet i gang igjen, forteller han.

Svele tror Larvik kommer til å ta med seg to nye poeng hjem fra Slovenia - dersom de holder fram med det offensive spillet de viste i kampen mot Baia Mare.

- Krim har omtrent bare navnet igjen nå. De ligger sist i gruppa. Larvik skal konsentrere seg om å stå tett og kompakt i forsvar, slik at de kan fortsette med kontringsspillet sitt. Da er det ingen som er gode nok til å ta de, sier han.

I fjor kom Larvik til finalen i Champions League, men tapte 26-22 mot Budnucnost i Budapest i mai.