TRØST: Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk etter at tapet var et faktum. Norge spiller bronsefinale lørdag 16.30 norsk tid. Foto:  EPA/MARIJAN MURAT
TRØST: Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk etter at tapet var et faktum. Norge spiller bronsefinale lørdag 16.30 norsk tid. Foto:  EPA/MARIJAN MURATVis mer

Nora Mørk klarte nesten ikke snakke etter sjokket: - Jeg er helt tom

Gråtkvalt etter tapet mot Russland.

RIO (Dagbladet): Hun har vært Norges store offensive stjerne i OL - og kanskje mesterskapets beste håndballspiller så langt.

Men i semifinalen sa det stopp også for Nora Mørk. Til tross for at hun scoret utrolige 14 mål og var banens gigant mot Russland.

Alle de norske spillerne som møtte pressen etter tapet var sønderknust og tårene rant.

Men mest nedbrutt virket Nora Mørk. Hun slet med å få fram ordene.

- Jeg har det helt jævlig. Uvirkelig. Sjokkerende, sier en tydelig preget Mørk til Dagbladet.

Tom

Mørk har vunnet det meste en håndballspiller kan gjøre - men hun mangler OL-gull. Den kommende Györ-spilleren har faktisk ikke vært i OL tidligere - etter at London-lekene glapp på grunn av skade.

- Det er helt tomt og vondt. Jeg føler meg helt tom. Vi ga Russland kamp til døra, men det holdt ikke, sier Mørk, med øyene fulle av tårer

- Hva går galt for dere?

- Vi får ikke tak i russerne. Vi får ingen lette mål. Vi scorer jo nok mål, så det burde holde. Dessverre sliter vi litt bakover, sier Mørk.

- Hva tenker du om fortsettelsen nå?

- Vi får bare prøve å ta bronse. Det hadde vært fint å reise herfra med medalje. Jeg har ikke opplevd en større nedtur på håndballbanen, sier Mørk.

TUNG KVELD: Stine Bredal Oftedal. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
TUNG KVELD: Stine Bredal Oftedal. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

Største nedtur

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal måtte gråtende forklare hvordan det var å se finaleplassen glippe.

- Akkurat nå har jeg og alle andre det veldig tungt. Vi ønsket så inderlig denne finaleplassen. Da vi klarte å få ekstraomganger, var jeg sikker på at vi skulle ta seieren. Så kan dere se hvor dårlig magefølelse jeg har, sier Oftedal, samtidig som hun klarer å trenge fram et lite smil.

Flere av de norske spillerne viste styrke i Future Arena i Rio de Janeiro. Med rundt 9 000 tilskuere var det fest på tribunen - og offensivt klarte både Mørk, Oftedal og Løke seg bra. Men bakover var det blytungt.

- Dette er min verste nedtur på landslaget. Vi er så skuffet alle sammen. Vi skulle klare dette sammen. OL er jo det største! Det er dette vi har trent for, så lenge. Jeg har egentlig ikke ord, sier Oftedal til Dagbladet.

Norge spiller bronsefinale mot Nederland lørdag kl. 16.30 norsk tid.