Håndball-EM i Sverige:

Nora Mørk nekter å hvile etter den vonde smellen: - Nei, er du gal?

- Vi skal sette spikeren i kista.

VONDT:   Nora Mørk falt stygt og fikk vondt i kampen mot Danmark, men hun vil ikke hvile i de neste kampene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VONDT:   Nora Mørk falt stygt og fikk vondt i kampen mot Danmark, men hun vil ikke hvile i de neste kampene. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

HELSINGBORG (Dagbladet): Nora Mørk (25) fikk seg en vond smell i rumpa etter et fall på gulvet inne i Helsingborg Arena i går.

Etter kampen hadde hun fortsatt vondt, men det er uaktuelt å spare seg - selv om semifinalebilletten er så godt som sikret.

- Nei, er du gal? sier Mørk til Dagbladet etter spørsmål om hun kan ta det rolig de neste kampene tirsdag og onsdag.

- Vi har to sjanser til å sikre semifinalen. Vi skal sette spikeren i kista allerede mot Ungarn. Vi skal bare fortsette, selv om vi fortsatt ikke har hatt noen superkamp ennå i EM. Det er godt gjort å ha seks poeng i hovedrunden, sier Mørk til Dagbladet.

Mørk ble norsk toppscorer med fem mål, men hadde likevel ingen kjempekamp i går. Bakspilleren skjøt totalt 12 skudd og hadde en uttellingsprosent på 42.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Mørk ble liggende etter en smell i 1. omgang og hun sleit med å komme seg på beina igjen. Den norske målmaskinen fikk ikke frikast i situasjonen og spillet fortsatte mens dommeren vinket Mørk på beina igjen. Det til tross for at hun lå på gulvet med store smerter, ifølge henne selv.

- Han (dommeren) synes vel ikke det var så slemt. Men det var vondt. Det var irriterende at jeg ikke kom meg opp med en gang. Jeg ble liggende, sier Nora Mørk til Dagbladet.

På spørsmål fra VG om situasjonen, svarer hun:

- Jeg landet på baken. Det kommer sikkert til å bli stivt, men det går over. Det blir sikkert litt behandling seinere, sier Mørk.

Györ-spilleren mener det norske laget kan ta med seg mye videre fra finspillet i 1. omgang.

- Vi spiller fantastisk håndball i starten og 1. omgang er egentlig bra totaltsett. Den tar vi med oss, sier Mørk.

Norges neste kamp er mot Ungarn tirsdag kl. 18.30. Kampen vises på TV3. Norge trenger bare ett poeng for å være sikret semifinale. To kamper gjenstår før semifinalene fredag.

Hovedrunden:
Norge330068-626
Romania320172-614
Danmark320176-704
Russland310264-692
Tsjekkia310280-812
Ungarn300362-790