Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nora Mørk og Heidi Løke storspilte da Norge slo Brasil

Fulgte opp etter torsdagens seier mot Tyskland.

STORSPILTE: Nora Mørk ble fortjent banens beste mot Brasil, lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
STORSPILTE: Nora Mørk ble fortjent banens beste mot Brasil, lørdag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Norges møte med Brasil i kveld, ble betydelig tøffere enn torsdagens 35-28-seier mot Tyskland. De norske håndballjentene spiller i disse dager en firenasjonersturnering på Langhus, like utenfor Oslo.

Eduarda Amorim fra Brasil var god på venstrebacken for bortelaget, og kom seg til stadighet inn mellom de norske jentene i forsvar.

Kari Aalvik Grimsbø hadde en god dag på jobben, og etter 20 minutter vartet hun opp med en fantastisk redning etter et strekskudd. Da det gjenstod 40 sekunder av førsteomgangen strakk hun ut benet da Amorim kom seg fri foran målet, og reddet på ny. Dessverre måtte Grimsbø se den påfølgende straffen gå rett i mål.

Grimsbø i mål og Nora Mørk og Heidi Løke i angrep var svært delaktige til at Norge kunne gå til pause med en 13-10-ledelse.

Mia Høgdahl etterlyste mer bevegelse i angrepet i andre omgang, men det var Brasil som kom best i gang. Bortelaget scoret to mål etter halvannet minutt, og Norge måtte ta seg sammen.

Brasil kom seg innpå Etter pause hadde Hergeirsson satt inn Silje Solberg i mål, som i likhet med Grimsbø vartet opp med flere gode redninger. Blant annet på stillingen 21-18 holdt hun ballen unna etter en fantastisk redning.

Brasil klarte likevel å true Norge, og var til tider bare ett mål bak. Men Nora Mørk og Heidi Løke satte flere mål som var viktige.

Thorir Hergeirsson tok en timeout da det gjenstod litt over ti minutter, og man fikk da se et bedre Norge-lag. De kjørte på, og på stillingen 30-25 med seks minutter igjen, stoppet det opp for begge lag.

Brasil prøvde seg på en kontring med 30 sekunder igjen, men gjorde en angrepsfeil. Da tok Norge ut målvakta, og sørget til slutt for en 32-26-seier. Nora Mørk ble fortjent Norges beste.

Hele Norges coronakart