Håndball

Nora Mørk og resten av Györ mister treneren

Nora Mørk og de andre norske landslagsspillerne på ungarske stjernelaget i håndball, Györ, mister sin spanske trener Ambros Martín etter sesongen.

Ny trener: Nora Mørk og de nadre jentene i Györ må finne seg en ny trener etter at Ambros Martín gir seg etter sesongen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Ny trener: Nora Mørk og de nadre jentene i Györ må finne seg en ny trener etter at Ambros Martín gir seg etter sesongen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Ambros Martín opplyste til klubbens president og spillerne om at han gir seg etter seieren over Vasas fredag kveld.

- Som jeg tidligere har sagt så vil min avgjørelse være til det beste for laget. Jeg kan si så mye at hjertet sier at jeg vil bli, men hodet har tatt en annen avgjørelse. Dette er den tøffeste avgjørelsen jeg noen gang har tatt i mitt liv. Jeg har fått utrolig mye tilbake fra klubben, spillerne og fansen og innbyggerne i Györ de siste seks årene, sa Martín til klubbens hjemmeside.

- På den annen side så var det på tide med en forandring. I de siste ukers omstendigheter rundt laget gjorde at jeg måtte ta en avgjørelse. Dette vil naturligvis ikke gå ut over denne sesongen, vi vil vinne. ETO for alltid, fortsatte treneren.

Styret i klubben har akseptert spanjolens avgjørelse.

Martín kom til klubben i 2012 etter at Karl Erik Bøhn måtte gi seg i klubben på grunn av sykdom.

Ved siden av skadde Nora Mørk er det snart fem norske landslagsspilleren i den ungarske toppklubben. Målvakten Kari Aalvik Grimsbø og landslagskaptein Stine Bredal Oftedal er allerede i klubben. Neste sesong slutter også Veronica Kristiansen og Kari Brattset seg til det ungarske laget.

(NTB)