Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM:

Nora Mørk om Løke-savn, fotballkjæresten og den store nedturen: - Jeg var kjempeskuffet

Klar for nytt EM.

POPULÆR: Nora Mørk og håndballjentene starter EM mot Romania mandag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
POPULÆR: Nora Mørk og håndballjentene starter EM mot Romania mandag kveld. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Norge - Romania, mandag kl. 2045.

(Dagbladet): Nora Mørk (25) har hatt noen spesielle måneder etter Rio-OL. Hun flyttet til Ungarn, byttet klubb til Györ og kort tid seinere fant hun ut at venninna Heidi Løke (33) gir seg i klubben på grunn av graviditet.

Mørk og Løke regnes som en av verdens beste håndballduoer, men etter bare drøye to måneder var det slutt i Ungarn.

- Jeg er glad på Heidis vegne, men synes det er synd for lagets del. Det er dette Heidi vil og jeg hadde nok valgt Györ uansett. Det er klart det var gøy de to første månedene, men jeg er veldig glad i å spille med henne. Det er trist at hun skal hjem. Men vi har en god strekspiller i Yvette Broch (Nederland). Hun er ikke samme spillertype som Heidi, men jeg har jo spilt med forskjellige typer før på klubblaget, sier Mørk til Dagbladet.

NEDTUREN: Nora Mørk sier hun fortsatt ikke har kommet over OL, som hun kaller en stor nedtur. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
NEDTUREN: Nora Mørk sier hun fortsatt ikke har kommet over OL, som hun kaller en stor nedtur. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer

- Hvordan har de første månedene vært i Ungarn?

- Jeg har hatt veldig godt av det... Å prøve noe nytt, sier Mørk, som spilte i Larvik fra 2009 til i år.

Hun fortsetter:

- Skulle jeg fortsatt på det samme laget (Larvik) kunne det blitt litt for mye «vane». Nå må jeg kjempe på hver trening, lære meg nye ting og spille med nye spillere. Det har gitt meg veldig mye etter OL. Et OL som jeg ser på som en veldig stor nedtur. Da hadde jeg godt av å få tankene over på noe nytt, sier Mørk.

- OL-bronse var en nedtur?

SKILLES: Heidi Løke (fv) er ferdig i GyörNora Mørk og Stine Oftedal Bredal med bronsemedaljer.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKILLES: Heidi Løke (fv) er ferdig i GyörNora Mørk og Stine Oftedal Bredal med bronsemedaljer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Ja. Jeg var skuffet. Jeg var kjempeskuffet. Enkelt og greit. Jeg har nok ikke kommet meg over OL ennå, egentlig. Derfor var det så befriende å flytte og oppleve noe nytt med Györ. Det er 5000 tilskuere som hopper opp og ned. De er med på bortekamper og håndball blir veldig gøy. Det er god stemning og der gir meg veldig mye, sier Mørk.

- At Løke forsvinner, påvirker det din situasjon i klubben?

- Nei, det gjør det ikke. Jeg kommer ikke til å dra tilbake til Norge på mange år. Situasjonen min er uendret. Det har vært veldig bra i starten, jeg fikk en god mottakelse og det er god stemning. De er veldig inkluderende. Når Heidi drar, må jeg bare bli bedre med andre spillere og utvikle vennskap og relasjoner til andre. Det er en del av gamet, sier 25-åringen.

KJÆRESTER: Nora Mørk og Stefan Strandberg. Dette bildet er fra EM i 2014 i Ungarn. Det endte med gull. Foto: Bjørn Langsem 
KJÆRESTER: Nora Mørk og Stefan Strandberg. Dette bildet er fra EM i 2014 i Ungarn. Det endte med gull. Foto: Bjørn Langsem  Vis mer

Tidligere i år ble landslagsspiller og kjæresten Stefan Strandberg (26) lånt ut til tyske Hannover 96 fra den russiske klubben FK Krasnodar. Med Mørk i Ungarn er paret kommet mye nærmere hverandre, men det har gitt liten avkastning foreløpig, ifølge Mørk selv.

- I kilometer kom vi nærmere hverandre. Det var meningen hele tiden at vi skal få mer tid sammen, men nå har det vært veldig hektisk med OL, flytting og forskjellige prosesser. Vi har spilt i Champions League og den siste perioden har vært hektisk. Det blir nok mer tid sammen og en god sommerferie i neste år, sier Mørk.

- Hvordan opplever du Ungarn?

- Det er veldig bra. Jeg har fått en fin leilighet og brukt en del tid på å få det hyggelig der. Jeg har lagt ned en innsats for å få det fint der jeg bruker mye. Leiligheten ligger langs en elv og det er samme leilighetskompleks som flere på laget. Jeg trives veldig godt, sier Mørk.

Slik spilles EM:

Gruppe D (i Helsingborg): Norge, Romania, Kroatia, Russland:

5. des: Russland – Kroatia 18.30, Norge – Romania 20.45,

7. des: Romania – Russland 18.30, Kroatia – Norge 20.45,

9. des: Romania – Kroatia 18.30, Norge – Russland 20.45.

Hovedrunden, gruppe I (i Göteborg):

10/12: A3 – B2, A2 – B3, A1 – B1, 12/12: A3 – B1, A1 – B3, A2 – B2, 14/12: A1 – B2, A2 – B1, A3 – B3. *

Hovedrunden, gruppe II (i Helsingborg):

11/12: C3 – D2, C2 – D3, C1 – D1, 13/12: C3 – D1, C1 – D3, C2 – D2, 14/12: C1 – D2, C2 – D1, C3 – D3. *

I Göteborg:

16/12: Semifinaler: I1 – II2 18.15, II1 – I2 20.45. Kamp om 5.-plass 15.45

18/12: Bronsekamp 15.30, finale 18.00.

*Tidspunktene for kampene i hovedrunden fastsettes senere, men 16.15, 18.30 og 20.45 er de aktuelle tidspunktene.Gruppe D (i Helsingborg):

BALLSJONGLØR: Videosnutten der Thea Mørk imponerer med sine ballkunster gikk som en farsott på internett, Slik gikk det når søster og landslagsspiller Nora Mørk prøver på det samm. FOTO/VIDEO: BJØRN LANGSEM Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!