NEDTUR: Nora Mørk og landslagssjef Thorir Hergeirsson etter EM-kvalifiseringskampen i håndball for kvinner mellom Norge og Kroatia i Nadderud Arena søndag.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
NEDTUR: Nora Mørk og landslagssjef Thorir Hergeirsson etter EM-kvalifiseringskampen i håndball for kvinner mellom Norge og Kroatia i Nadderud Arena søndag. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpixVis mer

Nora Mørk operert for meniskskade - mister seks måneder

Nora Mørk operert - det gikk som Nora fryktet

Skadet menisk gjør at Nora Mørk er ute i minst 6 måneder. Dermed mister hun håndball-EM.

Det var TV 2 som første meldte at Mørk hadde gått gjennom operasjonen. En skadet menisk gjør at Nora Mørk trolig må vente et halvt år før hun er tilbake på håndballbanen.

- Hun må sy menisken. Det betyr at hun er ute i rundt seks måneder til, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV 2.

VOND TID: Nora Mørk snakker ut om den vonde tida etter at hun fant ut at mobilen ble hacket og private bilder kom på avveie. Video: NRK Vis mer

Overfor Dagbladet bekrefter far og manager Morten Mørk at operasjonen har vært vellykket.

- Alt har gått bra. Det er litt vanskelig å si hvor lang tid det tar før hun er tilbake på banen, men det er stipulert til seks måneder så får vi ta det derfra, sier Morten Mørk.

Nora Mørk var svært skuffet da det ble kjent at hun måtte gjennom nok en operasjon, men faren er optimistisk for at hun igjen skal komme seg tilbake.

- Dette er det åttende forsøket, så vi vet godt hva hun går til. Den første tiden etter man får vite at man må operere er ofte litt trang, men jeg tror det skal gå bra dette også, sier Mørk.

Nærmet seg comeback

Det var i begynnelsen av februar at Mørk røk det fremre korsbåndet i sitt høyre kne, og måtte under kniven.

Det begynte egentlig å nærme seg comeback for Nora Mørk (27) i slutten av september, før hennes ungarske klubb Györ for et par uker siden meldte at den norske håndballstjerna trengte en ny operasjon etter korsbåndsskaden hun pådro seg i februar.

Private bilder på avveie og korsbåndoperert kne: Nora Mørk jobber hardt for å komme tilbake og bli klar til nye mesterskap. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Rehabiliteringen gikk bra, helt til hun nylig begynte å kjenne smerter i kneet igjen. Etter å ha utført undersøkelser av kneet, viste det seg at hun trengte en ny operasjon.

Den foregikk i dag.

- Meningsløst

Mørk har allerede vært ute i åtte måneder etter at korsbåndet røk i februar. Det siste tilbakeslaget kom svært tøft på Mørk.

– Hvis jeg må inn og sy menisken, forventer jeg det verste. Da kan det bli nye seks måneder, sa hun til TV 2 for noen uker siden.

- Jeg har ikke dårlig tid, så jeg må bare gjennom opptreningen igjen, men nå har jeg mistet troen. Det hele føles litt meningsløst. Nå vet jeg ikke hva jeg tør å tro og håpe på lenger, sa Mørk da det ble kjent at hun måtte operere.

Dagbladet oppdaterer saken.