Nora Mørks bilder på avveie

Nora Mørk på krigsstien: – Jeg vil gjøre alt for å sette på plass de personene

Nora Mørk er i krigermodus etter en beintøff høst. Hun kjempet med gråten da hun torsdag snakket med NTB om det hun har opplevd og hva hun vil gjøre med det.

VIL TA KAMPEN: Nora Mørk. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
VIL TA KAMPEN: Nora Mørk. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Jeg vil gjøre alt for å ta tilbake livet mitt og sette på plass de personene som har gjort dette mot meg, sa hun om dem som har spredd private bilder av henne på nettet.

– Jeg kunne ha lyst til å si mange ting om dem, men det gjør seg ikke på trykk. Mest er jeg sjokkert over hvordan noen har lyst til å gjøre slikt mot andre, hvor lite empati de har.

Hun møtte NTB i hjemmearenaen i Györ. Der scoret hun ti mål i en seriekamp kvelden før.

Sist helg feide hun inn 13 scoringer borte mot Midtjylland i Champions League.

Kort etter det ble hennes mareritt brettet ut i norske medier. Hun valgte selv å stå fram med sin historie.

Tøft

– Det har vært tøft å gå i bresjen, men jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger og god respons. Klart det hjelper, sa hun.

– Det har kommet fra mange hold, men først og fremst har det vært utrolig mye respons fra jenter og damer. Og så har familie og venner støttet meg veldig mye.

Mørk har snakket om dårlig matlyst og lite søvn i perioder etter at mobiltelefonen hennes ble utsatt for et «innbrudd».

– Det er noe som skjer hele tiden, og litt av poenget med å gå ut med dette er at jeg ønsker en lovendring. Dette handler om et langvarig overgrep mot andre mennesker, og det er folk nødt til å forstå, sa hun til NTB.

– Det er noe jeg ønsker å ta med Stortinget og justisministeren. Det jeg gjør er nøye gjennomtenkt.

HACKET: Håndballspiller Nora Mørk har fått private bilder spredt på nett, etter at en mann i 20-årene hacket telefonen hennes. Nå får hun massiv støtte. FOTO: NTB Scanpix, Instagram/@hammersengedin, @noramrk_9, @theamork19, @herremcamilla, @karolinedyhrebreivang8 Vis mer

Utfordring

Tirsdag samles landslaget til en turnering på Sotra. Det blir siste oppkjøring før VM i Tyskland (1.-17. desember).

Hun synes det er godt å utfolde seg på håndballbanen midt i det vonde hun opplever, men legger ikke skjul på at det også er utfordrende.

– Jeg har veldig lyst til å reise til VM og må bare prøve, men det er tøft å være på banen også. Jeg håper og tror det skal gå bra, men jeg kan ikke si 100 prosent at det kommer til å gjøre det, sa hun.

– Det er godt å ha et lag å gå til, og jenter å være sammen med hver dag. Det hjelper selvfølgelig. Jeg har snakket med så å si alle jentene på landslaget siden mandag.

Hun føler seg godt ivaretatt.

– Jeg har god tilgang på fagpersoner, og jeg må begynne å jobbe med meg selv. Mange har sagt at det hjelper å si det høyt og ikke legge skjul på det.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer