Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nora Mørk redd for zika-smitte: - Det er en bekymring

Før Brasil-tur.

SKREMT: Landslagsspiller Nora Mørk sier at zikaviruset bekymrer, og hun vil gjerne lære mer før OL starter i Brasil i august.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SKREMT: Landslagsspiller Nora Mørk sier at zikaviruset bekymrer, og hun vil gjerne lære mer før OL starter i Brasil i august. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Landslagsspiller Nora Mørk sier at zikaviruset bekymrer, og hun vil gjerne lære mer før OL starter i Brasil i august.

Håndballandslaget er opptatt med en firenasjonersturnering mot Tyskland, Brasil og Spania i Follo de kommende dagene, men om drøye fire måneder venter en annen og viktigere turnering.

Zikaviruset ble påvist på ny i Brasil i mai 2015, og siden er det født mer enn 2400 barn med misdannelser.

Larviks Nora Mørk har lest om epidemien og er godt orientert. Teamet er kjent blant landslagsspillerne.

- Ja. Vi har hørt og snakket om det, og vi vil gjerne vite enda mer om det. Hvis det er en for stor risiko med å dra, eller en for stor risiko til å bli smittet, så regner jeg med at Olympiatoppen går inn og informerer for å ta vare på oss utøvere som skal dra.

- Det er en bekymring, det synes jeg.

Informasjon Enn så lenge har ikke håndballjentene blitt informert av Olympiatoppen.

- Vi har ikke vært i kontakt med Olympiatoppen om dette ennå. Jeg har bare lest om det som har stått i avisene. Vi har prøvd å følge med, og vi lar ikke dette gå oss hus forbi. Vi er litt bekymret.

- Du er kanskje ekstra opptatt av det som kvinne?

- Ja, selvfølgelig. Nå bikker jeg snart 25 år, og det er ikke akkurat barn som står på planen i de nærmeste åra, men jeg vil likevel gjerne vite mer om det. Det er en stor sjanse å ta, og jeg vil vite om vi får nok beskyttelse og om vi blir skjermet nok. Jeg regner med at den olympiske komité (IOC) tar skikkelig kontroll rundt dette. Det setter jeg min lit til.

Som planlagt - Du synes det er riktig at OL blir arrangert?

- Det kommer selvsagt helt an på hvor stor fare det er for at folk kan bli smittet. Jeg synes ikke det er ideelt at så mange kvinner skal til OL for å konkurrere, og så er det noe helt annet vi tenker på. Vi var i Rio i fjor, og alle har tatt den vaksinen som skal til. Da er det fortsatt ubehagelig at man skal være bekymret for å bli smittet.

Strekspilleren Heidi Løke tror OL kommer til å gå som planlagt.

- Dette er noe å tenke igjennom, og man skal ikke ta noen risiko. Jeg vil gjerne vite mer om det før man eventuelt reise til et OL, men dette er ikke noe vi bruker mye energi på. Jeg stoler på at vi får den informasjonen vi trenger, sier Løke.

Norges første kamp i den kommende firenasjonersturneringen er mot Tyskland torsdag. To dager senere venter Brasil, og søndag er Spania motstander.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media