Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nora Mørk refser den norske mottakelsen av gulljentene

- De får som fortjent, mener NRK-ekspert.

GULLJENTENE: Linn-Kristin Koren og de norske håndballjentene vant OL-gull etter seier mot Montenegro lørdag. Nora Mørk mener laget ikke får den hyllesten de fortjener. Foto: REUTERS/Adrees Latif
GULLJENTENE: Linn-Kristin Koren og de norske håndballjentene vant OL-gull etter seier mot Montenegro lørdag. Nora Mørk mener laget ikke får den hyllesten de fortjener. Foto: REUTERS/Adrees Latif Vis mer

(Dagbladet): I går landet de norske håndballjentene i Norge etter feiringen av OL-gullet.

Både Linn Jørum Sulland og Karoline Dyhre Breivang møtte pressen på Gardermoen. Det samme gjorde gullvinner Eirik Verås Larsen.

Larvik- og landslagsspiller Nora Mørk er skadd og var ikke med til OL. Hun mener gulljentene fortjener mer hyllest enn de får.

- Det var jo selvfølgelig en mottakelse på Gardemoen, men personlig syns jeg ikke den står i stil med et OL-GULL. Helt ærlig hadde jeg sett for meg at utøverne hadde blitt gjort litt mer stas på. Hva med en mottakelse på Rådhusplassen i Oslo og fått arrangert en skikkelig fest med familie og venner her i Norge? Hadde ikke det vært på sin plass når man vinner noe så stort som et OL-GULL? skriver Mørk på sin blogg på TV 2 Sporten.

- Svenskene bedre enn oss
Mørk sammenligner håndballjentene med de svenske håndballgutta som vant sølv - og hevder de fikk en bedre mottakelse i Sverige.

KRITISERER MOTTAKELSEN: Nora Mørk mener de norske håndballjentene burde blitt gjort mer stas på.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
KRITISERER MOTTAKELSEN: Nora Mørk mener de norske håndballjentene burde blitt gjort mer stas på. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer

- Jeg er ikke i tvil om at gullvinnerne har festet som det festes skal i London, men uansett hadde det ikke vært unaturlig med en skikkelig mottakelse her til lands. De svenske håndballherrene som tok seg til OL-finalen på sensasjonelt vis, men måtte se seg slått av Frankrike hadde en noe annen mottakelse enn hva de norske håndballjentene fikk. De ble vartet opp med feiring i Stockholm med venner og familie, hvor de også ble hyllet av folket. Våre skandinaviske venner er rett og slett bedre på nettopp dette, skriver Mørk.

- De får som fortjent
NRK-kommentator og håndballtrener Geir Oustorp er ikke enig i at håndballjentene får for liten oppmerksomhet.

- Jeg har ingen formening om de bør bli hyllet på Rådhusplassen eller ikke, men jeg mener de får den hyllesten de fortjener. Alle setter pris på den innsatsen de gjør og det de får til, sier Oustorp til Dagbladet.

- Noen av jentene landet på Torp, og der sto brannbiler med vann og hele pakka. Håndballjentene er populære og det vises blant annet ved at nesten halvannen million fulgte finalen, sier Oustorp.

Oustorp er imponert over kontinuiteten i det norske landslaget.

MØTTE PRESSEN: Karoline Dyhre Breivang og Linn Jørum Sulland og håndballjentene ankom Oslo lufthavn Gardermoen i går.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
MØTTE PRESSEN: Karoline Dyhre Breivang og Linn Jørum Sulland og håndballjentene ankom Oslo lufthavn Gardermoen i går. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer

- Grunnen til at de er så populære er fordi de er gode. I det siste har de vunnet alt de har stilt opp i. De har en helt spesiell plass hos folk som er glad i idrett og noen hyllest på Rådhusplassen er det vel svært få lag som i utgangspunktet får, sier Oustorp.

Nora Mørk har ikke besvart Dagbladets henvendelser tirsdag kveld.

NRK-EKSPERT: Geir Oustorp kommenterte OL-håndball for NRK.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
NRK-EKSPERT: Geir Oustorp kommenterte OL-håndball for NRK. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media