Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nora Mørk skadd da Larvik vant - usikkert om VM er i fare

Slo Vipers.

ANKELSKADET: Nora Mørk pådro seg en skade i ankelen da Larvik slo Vipers i cupen i kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
ANKELSKADET: Nora Mørk pådro seg en skade i ankelen da Larvik slo Vipers i cupen i kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nora Mørk pådro seg en ankelskade da Larvik vant 30-20 over Vipers Kristiansand i kvartfinalen i håndball-NM tirsdag.

Mørk fikk en motspiller over foten og så ut til å få en vridning i den venstre ankelen. Landslagsprofilen hadde store smerter og kom aldri tilbake på banen.

Mørk er en viktig brikke, ikke bare på Larvik, men også på det norske landslaget som har VM i Danmark i desember som sesongens store høydepunkt.

Hvor alvorlig storskytterens skade er, er ikke kjent. Lagvenninnen Gro Hammerseng-Edin krysset etter kampen fingrene for at skaden ikke holder Mørk borte i lang tid.

- Fra der jeg sto, så det ut til å ha gått utover kneet. Men det er nesten en lettelse at det var ankelen. Det er ofte ikke like ille, sa hun til Eurosport.

Larvik var i føringen i store deler av tirsdagens kamp, men klarte aldri å stikke helt fra Gunnar Pettersens lag fra Kristiansand. Larvik ledet med tre mål ved pause. Det var først de siste ti minuttene av kampen at målene rant inn bak Vipers-målvakt Sakura Hauge.

- Det viktigste var å vinne. Jeg hadde gjerne sett at det gikk litt lettere, sa Hammerseng-Edin.

Fredag spiller Larvik kamp i mesterligaen mot Krim Ljubljana på bortebane, og grytidlig onsdag morgen går turen til den slovenske hovedstaden. Spørsmålet er om Nora Mørk sitter på flyet sammen med resten av laget.

Også Vipers fikk en spiller skadd tirsdag. Svenske Ulrika Olsson måtte i garderoben på båre etter å ha fått en smell i ankelen.

De øvrige kvartfinalene i kvinnenes NM spilles onsdag. Larvik jakter sin 14. strake NM-finale.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!