Hamburg, Tyskland 20171217.
En aktiv Nora Mørk under finalen mellom Frankrike og Norge (23-21).
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Hamburg, Tyskland 20171217. En aktiv Nora Mørk under finalen mellom Frankrike og Norge (23-21). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Nora Mørk tilbake i landslagstroppen

Nora Mørk var med da Norges Håndballforbund tirsdag presenterte troppen til den kommende privatlandskampen mot Sverige og VM-playoffkampene mot Hviterussland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Györ-proffen er dermed tilbake på landslaget for første gang på halvannet år. Mørk pådro seg en alvorlig kneskade i februar i fjor.

I november var hun nær et comeback, men ettervirkningene av skaden gjorde at hun måtte renske opp i det samme kneet. Dermed ventet en ny periode med møysommelig opptrening.

Håndballprofilen har ikke vært mye på banen siden hun kom tilbake i kamp for Györ 13. april. Nå er det imidlertid duket for comeback i landslagstroppen.

– Nora er tatt ut som en av de 19 i troppen, og det er første steg nå. Vi får se om hun deltar i kampene. I første omgang skal hun ta seg inn i gruppen og laget igjen, etter halvannet år ute. Men det er veldig flott å ha henne med igjen, og jeg er glad på hennes vegne, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til handball.no.

Håndballjentene skal spille tre kamper i månedsskiftet mai/juni. I den første av dem venter Sverige i det som er en privatlandskamp. Den spilles i Nadderud Arena 28. mai.

Deretter står to oppgjør mot Hviterussland på programmet. Vinneren over to kamper er kvalifisert for VM-sluttspillet i Japan i desember.

Den første kampen mot Hviterussland spilles i den hviterussiske byen Brest 31. mai. Returen går i Sotra Arena 5. juni.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer