Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-EM i Sverige:

Nora Mørk: - Det er gull vi blir husket for

Herjet med 12 mål mot Nederland.

MÅLMASKIN: Nora Mørk var finalens store spiller og scoret 12 mot Nederland. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
MÅLMASKIN: Nora Mørk var finalens store spiller og scoret 12 mot Nederland. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÖTEBORG (Dagbladet): Nora Mørk (12 mål) og Stine Bredal Oftedal (to mål) smilte fra øre til øre etter finaleseieren mot Nederland. Mørk kom i pressesonen bærende på EM-trofeet.

- Det føles fantastisk, sier Mørk.

For fire måneder siden var både Mørk og Oftedal helt knekt etter semifinaletapet mot Russland i OL. Begge var utrøstelige.

Etter Nederland-triumfen kunne de endelig juble igjen - men noen revansj vil de ikke kalle det.

- Dette er ingen revansj etter OL, sier Mørk.

- Hvordan opplevde du kampen?

- Det var en tøff finale. Det svingte mye, men vi fikk selvtillit da vi plutselig ledet med fire-fem. Så slapp vi de inn i kampen. Nå er vi kjempefornøyde. Vi har flere muligheter til å sette spikeren i kista, sier Mørk.

- Du scorer utrolige 12 mål?

- Det var noen straffer i dag - og da blir det mål, vet du. Også spiller Stine (Oftedal) meg fri et par ganger. Da fant vi luka mellom «èn» og «to». Det var på tide. Endelig er jeg effektiv. Både fra straffemerket og bakfra. Jeg er veldig fornøyd nå. Vi vinner til slutt og det er gull vi blir husket for, sier Mørk.

Hun fortsetter:

- Vi har noen vinnerskaller på laget som er der da vi trenger det. Sånn som Kari (Grimsbø) redder ei straffe når vi trenger det og Stine scorer når vi trenger det. Vi har flere som melder seg på og da er vi vanskelig, sier bakspilleren.

Stine Bredal Oftedal hadde en litt tung start på kampen, men spilte seg fint opp og scoret noen viktige mål i 2. omgang.

- Det føles helt fantastisk akkurat nå. Det blir ingen OL-revansj, men vi avslutter 2016 bra... Alt har ikke gått på skinner, men vi vinner likevel. Det er sterkt, sier Oftedal

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!