Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Full uenighet mellom Mørk-familien og håndballpresident Kåre Geir Lio.

Nora Mørks far langer ut mot håndballedelsen: - Sier sitt om ham som håndballpresident

Misfornøyd med håndballforbundets behandling av datteren

MISFORNØYD: Familien Mørk er svært skuffet over håndballforbundets behandling av hennes varsel om at private bilder skal ha sirkulert på herrelandslaget i håndball. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix
MISFORNØYD: Familien Mørk er svært skuffet over håndballforbundets behandling av hennes varsel om at private bilder skal ha sirkulert på herrelandslaget i håndball. Foto: Ole Martin Wold / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Noras far, Morten Mørk, har stått for mye av samtalene med forbundet etter det ble kjent at hennes private bilder hadde blitt stjålet. Han skal ved flere anledninger ha tatt opp at bildene skal ha blitt delt også blant spillere på herrelandslaget.

Mørk reagerer på det han opplever som usannheter og mangel på oppfølging fra forbundet.

Etter påstandene om at minst to landslagsspillere skal ha mottatt bildene og at de spredde seg i herrelandslagstroppen ble offentlig kjent i VG, kom håndballpresident Kåre Geir Lio med et tilsvar til Mørk påstander.

I svaret Lio sendte til VG sier han at dialogen mellom Håndballforbundet og Mørk ble vanskeliggjort da faren Morten Mørk i et telefonmøte hvor han ba om en offentlig beklagelse gjennom media, skal ha sagt «Er du noe til President, hiver du hele laget ut av EM».

Det mener Morten Mørk er smålig av håndballpresidenten.

- At han ut av kontekst gjengir det sitatet i deres motsvar til VG sier sitt om han som håndballpresident. Vi vil ikke synke til det nivået. Vi har helt sikkert sitater fra han muntlig som vi kunne brukt til Noras fordel, men det har vi bevisst valgt å ikke gjøre, sier Mørk til Dagbladet.

Håndballpresidenten sier til Dagbladet at han ikke vil utdype kommentaren om Morten Mørk videre eller svare på hans kommentar.

- Jeg har ingen kommentar til Mørks kommentar. Det er uttalt i påhør av flere og jeg ønsker ikke å komme med et ytterligere svar enn det.

Skal ha visst om saken

Uenigheten mellom de to partene stammer tilbake til slutten av november.

30. oktober skal Thorir Hergeirsson ha brakt saken til generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud. Tre uker senere, under Møbelringen Cup blir Langerud, Lio og herrenes landslagssjef Christian Berge konfrontert av en annen journalist med spørsmål om saken. Alle tre skal ha benektet kjennskap til situasjonen.

Den informasjonen skal igjen ha kommet tilbake til Mørk.

- En uke senere snakker jeg med Langerud om økonomisk støtte til juridisk hjelp for Noras utfordringer. Da spør jeg ham igjen om saken rundt herrelandslaget, noe han sier han ikke kjenner til. Men han ble spurt om det uken før og Thorir ga beskjed en måned før, sier Mørk.

- Da ber jeg ham sende meg en bekreftelse på det, per epost. Det gjør han den 1. desember. Derifra til 22. desember skjer det ingenting, sier en oppgitt Mørk til Dagbladet.

Først etter møtet mellom Mørk og håndballedelsen 22. desember blir håndballedelsen informert om hvem som ga Mørk beskjed om bildesirkuleringen hos herrelandslaget. Da skal Nora Mørk ha gitt navnet på varsleren, enda lederne ikke hadde spurt.

- Gjort det vi mener er rimelig

- Deres hovedforklaring er at det er en politisak og at de derfor ikke kan involvere seg. Ingen av spillerne er politianmeldte. De har ikke spurt oss hvem som har gitt oss informasjonen eller hvem som hadde bildene, sier Morten Mørk.

- Det vi har funnet ut er at saken har blitt tatt opp og omtalt blant spillerne og at bildene nå er slettet. Ellers viser jeg til uttalelsen vi har kommet med tidligere, sier Lio til Dagbladet.

Håndballpresidenten sier at det var opp til Mørk å gi beskjed om de satt på informasjon, og at NHF føler de har gjort det de har kunnet for å følge opp saken best mulig.

- Vi spurte dem om de hadde noen navn, det hadde de ikke. Det var den 22. desember. Hvis de har navn må de bestemme hva de skal gjøre med det. Vi kan ikke gjette oss fram til det. Vi har gjort det vi mener er rimelig i sakens anledning inn mot herrelandslaget, sier Lio.

Det er ikke Mørk enig i. Han uttrykker at altfor lite ble gjort fra håndballforbundets side for å komme til bunns i saken.

- De har bare spurt trenerteamet. Da kan du like godt åpne vinduet og spørre ut av det. Det de skulle ha gjort er å samle alle spillerne etter at saken ble meldt inn, si at dette er helt ugreit, og det gjelder alle her. Da hadde saken vært død 10. november. I stedet gjør de ingenting, sier Mørk.

- Jeg skjønner ikke hvordan de har tenkt, hvilken strategi de har og hvorfor de har valgt å løse dette slik, sier Mørk til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!