Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nora skal fylle tomrommet etter Sulland i EM

Herjet med Serbia i Oslo Spektrum.

SKJØT SERBIA I SENK: Nora Mørk scoret sju ganger mot Serbia i Oslo Spektrum i dag, og viste at hun er klar til å påta seg skuddansvaret fra høyrebacken nå som Linn Jørum Sulland er ute av EM med skade. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SKJØT SERBIA I SENK: Nora Mørk scoret sju ganger mot Serbia i Oslo Spektrum i dag, og viste at hun er klar til å påta seg skuddansvaret fra høyrebacken nå som Linn Jørum Sulland er ute av EM med skade. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

• Norge - Serbia 30-18.

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Søndagen startet på tristeste vis for håndalljentene, da det ble klart at Linn Jørum Sulland mister EM i desember, etter at hun pådro seg et brudd i foten under oppvarmingen til kampen mot Frankrike i Larvik fredag kveld.

Dermed reiser Norge til mesterskapet i Ungarn uten Larvik-skytteren jenta som har banket inn mål for Norge i mesterskap etter mesterskap.

I VM i Serbia i fjor scoret hun 24 ganger for Norge.

Bombekaster I formiddag var Team Esbjerg-proffen Ida Bjørndalen Karlsson (31) på plass som Sullands erstatter.

Norge vil utvilsomt være svekket i EM, men bombekaster Nora Mørk (23) brukte Norges siste kamp i firenasjonersturneringen, mot Serbia i Oslo Spektrum, til å dokumentere at hun er klar til å påta seg det ekstra skuddansvaret som nå vil bli plassert på hennes skuldre.

Larvik-spilleren scoret sju mål, hvorav tre på straffe, og ble også kåret til banens beste spiller.

Mørk viste også i mesterskapscomebecket sitt i fjor at hun har det som skal til for å fylle scoringskontoen. I Serbia ble hun norsk toppscorer med 31 mål.

Svakt Serbia Norge hadde full kontroll på de serbiske jentene fra start, og det eneste spenningsmomentet var tidlig hvor stor seieren skulle bli.

Se serbiske jentene tapte også sine to første kamper i firenasjonersturneringen — 18-22 mot Frankrike og 20-32 mot Danmark — og er mange hakk unna det nivået som ga dem VM-sølv på hjemmebane i fjor.

Serbia var også nasjonen som sørget for at Norge røk ut i VM-kvartfinalen i fjor — etter å ha slått de norske jentene 25-28.

I firenasjonersturneringen har de stilt uten sju av jentene som var med å ta VM-sølv i fjor - ikke minst superstjernene Andrea Lekic og Sanja Damnjanovic.

• Norge EM-åpner mot Romania i ungarske Debrecen neste søndag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling