HOLDER FOKUS: Nora Mørk vil holde fokus på Larvik og VM- og OL-sluttspill det neste drøye året. Derfor blir det ikke aktuelt å reise til russisk håndball, for å slå følge med kjæresten Stefan Strandberg, som går fra Rosenborg til russiske FC Krasnodar i sommer. I dag stilte hun opp i Trygg Trafikk og Gjensidige sin trafikksikkerhetskampanje «Hold Fokus». Foto: Roy Wahlstrøm
HOLDER FOKUS: Nora Mørk vil holde fokus på Larvik og VM- og OL-sluttspill det neste drøye året. Derfor blir det ikke aktuelt å reise til russisk håndball, for å slå følge med kjæresten Stefan Strandberg, som går fra Rosenborg til russiske FC Krasnodar i sommer. I dag stilte hun opp i Trygg Trafikk og Gjensidige sin trafikksikkerhetskampanje «Hold Fokus». Foto: Roy WahlstrømVis mer

Nora utelukker å følge kjæresten til Russland

- Blir i Larvik - 110 prosent sikkert.

Nora Mørks kjæreste, Stefan Strandberg, flytter til Russland og klubben FC Krasnodar når kontrakten med Rosenborg utløper 31. juli.

Nora Mørk hevder overfor Dagbladet at hun ikke kommer til å flytte til Russland med det første, for å fortsatte håndballkarrieren der.

Ikke minst kunne hun lett fått en kontrakt med russiske Rostov, som blant annet har sikret seg Katrine Lunde, en nyrik klubb som har som målsetting å gå vinne Champions League i løpet av et par år.

Mellom Rostov og Krasnodar er det «bare» 25 mil.

Ingen gambling før OL - Jeg blir i Larvik. Jeg har kontrakt ett år til der, så det er 110 prosent bankers, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Det kommende året er veldig viktig for Nora. I desember er det VM i Danmark, men OL i Rio de Janeiro bare er et drøyt år unna.

- Nå har jeg full fokus inn mot OL, og da er det kanskje ikke tidspunktet å bryte opp fra det sikre og hoppe inn i noe som er usikkert. Jeg trives veldig godt i Larvik, sier Nora Mørk.

- Så får jeg heller satse på å reise på besøk til Stefan i Russland. Det blir litt lengre enn å reise til Trondheim, men jeg skal nok klare å komme meg dit også, sier hun og smiler.

Mangler gull i VM og OL Larvik-spilleren har to EM-gull i håndball, men var ute med skade da mange av landslagsvenninnene vant VM-gull i Brasil i 2011 og ikke minst da Norge vant OL-gullet i London.

Hun mangler altså både VM og OL i samlingen sin.

- OL i London var det store målet mitt i mange år, og det var helt forferdelig å gå glipp av det. Jeg var utrolig langt nede den sesongen, sier Nora Mørk til Dagbladet.

Måten hun reiste seg til VM-kvartfinale i 2013 og EM-gull i 2014 - der hun ble kåret til EM-finalens beste spiller - har vært imponerende.

- Ble et par bokstaver Imponerende vil det være en overdrivelse å si at det var da hun skulle svare på teksmeldinger mens hun kjørte gokart tidligere i dag - som en del av Trygg Trafikk og Gjensidiges felles trafikksikkerhetskampanja «Hold Fokus».

De vil ha fokus på den uoppmerksomheten som de fleste av oss har bak rattet. En større undersøkelse viser at en av tre av oss har fokus på noe annet enn faktisk å kjøre bil mens vi sitter bak rattet.

Og mobilen har mye av skylda.

Når du kjører bil i 70 km/t beveger du deg 20 meter per sekund. Da sier det seg selv at det ikke er rare uoppmerksomheten som skal til før uhellet er ute.

- Jeg svarte på to av spørsmålene, men vet ikke hva jeg skrev. Det ble bare med et par bokstaver, tror jeg, sier Nora Mørk.

- Del av livet vårt Hun er glad for å stile på «Hold Fokus»-kampanjen.

- Det er veldig bra å få fokus på dette. Jeg må bare innrømme at jeg også har snakket i telefonen mens jeg har kjørt bil. Det er ingen vits å prøve å late som noe annet, sier Nora Mørk.

- Mobilen er jo en del av livet vårt. Jeg brukte blant annet mobilen for å finne fram hit, sier hun og ler.