Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Noras drama. Avslører nytt mål

Nora Mørk har gjennomgått en vellykket operasjon. Nå har hun lagt en ny plan.

TRIST:Nora Mørk får tilsyn etter at hun måtte forlate banen etter en smell i kneet i sin debut for Bucuresti søndag.
Foto: Alex Nicodim / NTB Scanpix
TRIST:Nora Mørk får tilsyn etter at hun måtte forlate banen etter en smell i kneet i sin debut for Bucuresti søndag. Foto: Alex Nicodim / NTB Scanpix Vis mer

Nora Mørk pådro seg en kneskaden sist søndag. Bakspilleren måtte gjennom en ny runde under kniven etter at det ble konstatert at hun har røket det fremre korsbåndet i venstre kne.

Lørdag formiddag bekrefter Norges Håndballforbund at Mørk ble operert i Oslo fredag, og at operasjonen var vellykket.

- Nora er nå operert. Fremre korsbånd og menisk er reparert, og alt har gått etter planen, sier de norske håndballkvinnenes landslagslege, Anne Froholdt.

Vil til OL

Spørsmålet flere har stilt seg etter den nye kneskaden, er om håndballprofilen burde legge opp.

- Hvis skaden er veldig alvorlig igjen, så lurer man litt på hva som skjer videre, uttalte TV2-kommentator Harald Bredeli.

Mørk mistet også EM i fjor på grunn av en skade. Mørk var skadet fra februar 2018 til mars 2019, og nå ryker også VM i Japan i desember.

Kneskaden kan holde henne borte fra parketten i inntil et år, noe som kan bety at OL også ryker.

I et Instagram-innlegg fredag kveld avslører Mørk at det ikke kommer til å skje hvis hun får det som hun vil.

- Operasjonen er gjort. Vi får satse på at alle gode ting er ni. Vi ses i Tokyo, skriver Mørk.

Hun har altså ingen planer om å gi opp.

Dagbladet har vært i kontakt med Mørks pappa Morten, men han forteller at familien ikke har noen kommentar på nåværende tidspunkt.

Er det mulig?

OL kommer veldig raskt for Mørk. OL-ilden tennes 24-juli, altså om elleve måneder. Det blir en kamp mot klokka. Lars Engebretsen er en av Norges fremste eksperter på kneskader, og Olympiatoppens fagmann sier at det er fullt mulig for Mørk å rekke OL.

- Regelen er at du kan gå tilbake til vridningsidretter etter ni måneder, men vi sier at det tar ett års tid før man føler seg helt ok igjen, sier han til Dagbladet.

Det ville i så fall betydd at OL ryker, men Engebretsen legger til at det er fullt mulig å komme tilbake raskere:

- Det er noen utøvere som er helt spesielle. Aksel Lund Svindal er et eksempel på det. De har noe i seg som gjør at de trener tre ganger så mye som vanlige mennesker og kommer tilbake raskere. Mørk har masse erfaring, og jeg vil si at hun har en god sjanse.

Engebretsen tror også at de tidligere skadeproblemene Mørk har hatt, kan være en fordel i tida som kommer:

- Den forrige skaden var det andre kneet, så det har ikke noe som tilsier at hun vil være lenger ute nå. Utøvere som har vært gjennom alvorlige skader tidligere har erfaringer som gjør at de kan komme tilbake raskere.

Grusom skade

Nora Mørk er langt fra den eneste norske håndballspilleren som har ødelagt korsbåndet. Flere av de norske håndballspillerne beskriver det som en grusom skade.

- Det er den største og mest brutale skaden i håndball. Du kan jo også få andre skader i tillegg til at det fremre korsbåndet ryker. Jeg begynte å gråte med henne ute på banen. Det er brutalt. sier Veronica Kristiansen til NTB.

- Jeg tror ikke alle går rundt og tenker på at man skal unngå den, men det er absolutt den store skrekkskaden. Man får vondt langt inn i sjela. Man merker hva det er på hylene, sier Heidi Løke til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling