Landslaget:

Nord-Irlands kaptein frykter Norge under Lagerbäck: - Vi må passe oss

Steven Davis mener kampen er den største siden EM-kvalifikasjonen.

ADVARER MOT NORGE: Kaptein for Southampton og Nord-Irland, Steven Davis. Foto: NTB Scanpix/Joe Toth
ADVARER MOT NORGE: Kaptein for Southampton og Nord-Irland, Steven Davis. Foto: NTB Scanpix/Joe Toth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nord-Irlands kaptein Steven Davis advarer mot Norge før søndagens viktige VM-kvalikkamp i Belfast.

Davis har naturligvis fått med seg at Lars Lagerbäck har tatt over det norske landslaget, og forventer en effekt av det.

- Vi vet hvor vanskelig denne kampen blir, for Norge føler nok at de har underprestert litt så langt. En ny manager vil også gjøre en forskjell, sier Davis til Belfast Telegraph.

- Han (Lagerbäck) har gjort det veldig bra i sine tidlige jobber, og det blir uansett ofte en positiv reaksjon når man bytter trener. Så vi må passe oss, sier landslagskapteinen.

- Ingen tror på lett kamp

Nord-Irland er nummer to i kvalikgruppa på syv poeng, fem poeng bak gruppeleder Tyskland. Norge er nummer fem med tre poeng så langt.

Steven Davis regner med at søndagens oppgjør først og fremst handler om å sikre andreplassen bak Tyskland, og kaller kampen den største hjemmelaget har spilt på Windsor Park siden laget kvalifiserte seg for EM i sommer.

- Vi har levert overbevisende 4-0-seire mot San Marino og Aserbajdsjan på Windsor Park så langt i denne kvaliken, men hvis noen tror det blir en lett kamp mot Norge, så tar de feil. Det er i hvert fall sikkert at ingen i troppen vår vil tenke det, eller ta noe for gitt, sier han.

- Det er en luke på fire poeng mellom oss og Norge, og med en seier vil vi få enda litt mer luft mellom oss og dem, og det vil være en stor opptur for oss, sier Davis, som også er kaptein for Southampton i Premier League.

Lykkestadion for Norge

Windsor Park er forøvrig en stadion der Nord-Irlands tre kamper mot Norge spilt på 2000-tallet ga sammenlagt 10-1 i norsk favør, forteller NTB. Selv har Lagerbäck dårlige minner derfra.

- Jeg tror jeg har vært der bare en gang, og da tapte vi 1-2. Jeg pleier å si at jeg gjorde min eneste feil der, sa Lagerbäck mandag med en selvironisk latter om EM-kvalifiseringskampen 28. mars 2007.

- Jeg byttet ut en spiller (Anders Svensson) i pausen fordi jeg var skuffet over ham, og det lærte meg mye. Siden har jeg ikke byttet ut noen uten bedre grunn. Ellers har jeg fortrengt det meste om den kampen, fortsatte han om oppgjøret for nesten akkurat 10 år siden.

Siden 1990 har alle norske landslagssjefer unntatt Per-Mathias Høgmo møtt nordirene i Belfast, og alle fem kamper er vunnet – med samlet målscore 15-3.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer