Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nord-Korea vil delta i Tokyo-OL

Nord-Korea ønsker å sende deltakere til sommer-OL i Tokyo i 2020 og til vinterlekene i Beijing to år senere, opplyser IOC-president Thomas Bach.

HANDSHAKE FOR PEACE: IOC-president Thomas Bach hilser på Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: NTB scanpix
HANDSHAKE FOR PEACE: IOC-president Thomas Bach hilser på Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tyskeren har de siste dagene vært på påskebesøk i Nord-Korea. Lørdag var han i møte med landets leder Kim Jong-un.

- Vi hadde et svært fruktbart møte. Det kom tydelig fram at den øverste lederen har en visjon for idrettens betydning når det kommer til utdannelse og sunnhet, sa Bach.

Før han traff Nord-Koreas diktator, hadde Bach fått lovnader fra landets idrettsminister Kil Il-guk om at det blir nordkoreansk deltakelse i Tokyo og Beijing. I tillegg ønsker det lukkede landet å sende utøvere til ungdoms-OL.

- Dette engasjementet ble støttet fullt ut av Kim Jong-un under møtet her i ettermiddag. Han forklarte at idrett er en bærebjelke i hans politikk for den framtidige utviklingen av Nord-Korea, sa Bach.

Nord-Korea har flere ganger deltatt i både sommer- og vinter-OL, men det var lenge usikkert om landet kom til å ta del i de nylig avholdte lekene i sørkoreanske Pyeongchang.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) jobbet iherdig for å få nordkoreanerne til å være med på idrettsfesten i nabolandet. Det var under et møte i IOCs hovedkvarter i Lausanne i januar at det endelig ble klart at Nord-Korea kom til å delta.

Møtet førte også til at Nord- og Sør-Korea gikk inn sammen under åpningsseremonien i Pyeongchang. Nabolandene stilte også et felles kvinnelag i den olympiske ishockeyturneringen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling