Nord-Norge gir 200 mill til Tromsø-OL

Nødhjelp til 2018-søknaden.

Næringslivet i Nord-Norge gir idretten 200 millioner kroner for å holde liv i søknaden om statsgaranti for Tromsø-OL i 2018, melder nordlys.no.

Idrettens uttalte smertegrense på bygging av OL-anlegg ligger på 650 millioner kroner. Men kvalitetssikringsrapporten som ble presentert tirsdag, viste at idretten må ut med cirka 200 millioner kroner mer enn det som var først antatt.

Gavepakken fra Nord-Norge gjør dermed at kostnadene blir redusert til summen som idretten er villig til å bidra med.

- Vi oppfatter at det er et problem for idretten at anleggene blir 200 millioner kroner dyrere. Det må vi svare idretten på. Jeg oppfordrer idretten til å tenke på idrett, så skal politikerne tenke samfunn. OL i Tromsø¸ må ses i et lengre perspektiv, sier Tromsø-ordfører Arild Hausberg (Ap) til nordlys.no.

Hausberg har jobbet sammen med næringslivet i landsdelen for å finne en løsning. Planene skal presenterer på en pressekonferanse i Oslo fredag.

Styret i Norges Idrettsforbund kan avslå en mulig OL-søknad på mandagens styremøte.

(NTB)

SAMFUNNSNYTTE: Tromsø-ordfører Arild Hausberg (Ap) har jobbet sammen med næringslivet i landsdelen for å finne 200 millioner i OL-støtte. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
SAMFUNNSNYTTE: Tromsø-ordfører Arild Hausberg (Ap) har jobbet sammen med næringslivet i landsdelen for å finne 200 millioner i OL-støtte. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
Nord-Norge gir 200 mill til Tromsø-OL