Nordberg nordisk mester

Vant mellomdistansen i orientering.

Anders Nordberg ble nordisk mester på mellomdistansen i orientering lørdag.

Under lørdagens mellomdistanse var løperne utstyrt med GPS og micr-o, og løpene gikk for aller første gang direkte på TV.

Og hjemmefavoritten Anders Nordberg løp et prikkfritt løp, og slapp unna strafferunder på den krevende micr-o-delen mot slutten.

– Dette er utrolig, og det er denne jeg har hatt aller mest lyst til å gjøre det godt på. Jeg har ladet opp lenge for dette, sa en meget glad vinner til TV 2 etter løpet.

Han var en av få som traff på alle postene, og tjente dermed sekunder på flere av konkurrentene som måtte ut i strafferunden.

– Jeg skjønte at det gikk ganske bra, men det var vanskelig. Jeg hoppet nesten over siste post. Men jeg har prikket formen ettersom jeg konsentrerte meg om nordisk i hele vår, sa Nordberg.

Dagen ble helnorsk da Holger Hott Johansen løp inn til andreplass i Notodden, mens finske Jörgen Wickholm tok en overraskende tredjeplass.

I kvinneklassen gikk Minna-Mari Kauppi fra Finland til topps, etterfulgt av sveitsiske Simone Niggli-Lüder og svenske Emma Engstrand. Beste norske ble Ragnhild Bente Andersen på sjetteplass.

I juniorklassen for menn ble det dobbelt norsk ved Øystein Sørensen og Magne Dæhli, mens Betty Ann Bjerkreim Nilsen ble nummer tre i kvinneklassen til juniorene.

(ANB)