Nordbergs knallavslutning sørget for VM-bronse

- Dette fortjente vi.

KNALLAVSLUTNING: Anne Margrethe Hausken Nordberg (36) avsluttet sterkt og sikret norsk bronse på kvinnestafetten i orienterings-VM lørdag. Foto: Stian Johnsen / NTB scanpix
KNALLAVSLUTNING: Anne Margrethe Hausken Nordberg (36) avsluttet sterkt og sikret norsk bronse på kvinnestafetten i orienterings-VM lørdag. Foto: Stian Johnsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Anne Margrethe Hausken Nordberg (36) avsluttet sterkt og sikret norsk bronse på kvinnestafetten i orienterings-VM lørdag.

- Dette fortjente vi. Denne bronsen betyr så mye og henger kjempehøyt. Da Silje og Mari la grunnlaget for en medalje vet jeg at de stoler på meg, sa Anne Margrethe Hausken Nordberg.

Norges ankerkvinne tapte verdifull tid i medaljekampen etter en bom på niende post. Før siste post på den nest siste runden hadde Halden-løperen likevel kuttet Russlands forsprang fra over 40 til 16 sekunder.

Få minutter senere var Norge à jour med russernes Tatjana Riabkina. Rutinerte Hausken Nordberg knuste russeren på de siste kilometeren og løp i mål 1.48.11. Det var 3.17 bak vinnerlaget Sveits.

Veteranen ventet på den rette anledningen til å passere Riabkina i den spennende innspurten.

Kjempedeilig - Jeg kjørte på alt jeg kunne for å ta henne igjen. Etter hvert kom vi sammen. Jeg la meg bak for å vente på en mulighet til å stikke ifra henne. På vei til den nest siste posten kom muligheten. Etter dette løp jeg alt jeg kunne mot sisteposten, og fikk de nødvendige meterne jeg trengte. Det var kjempedeilig å møte de andre jentene på oppløpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer