Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Nordbergs knallavslutning sørget for VM-bronse

- Dette fortjente vi.

KNALLAVSLUTNING: Anne Margrethe Hausken Nordberg (36) avsluttet sterkt og sikret norsk bronse på kvinnestafetten i orienterings-VM lørdag. Foto: Stian Johnsen / NTB scanpix
KNALLAVSLUTNING: Anne Margrethe Hausken Nordberg (36) avsluttet sterkt og sikret norsk bronse på kvinnestafetten i orienterings-VM lørdag. Foto: Stian Johnsen / NTB scanpix Vis mer

Anne Margrethe Hausken Nordberg (36) avsluttet sterkt og sikret norsk bronse på kvinnestafetten i orienterings-VM lørdag.

- Dette fortjente vi. Denne bronsen betyr så mye og henger kjempehøyt. Da Silje og Mari la grunnlaget for en medalje vet jeg at de stoler på meg, sa Anne Margrethe Hausken Nordberg.

Norges ankerkvinne tapte verdifull tid i medaljekampen etter en bom på niende post. Før siste post på den nest siste runden hadde Halden-løperen likevel kuttet Russlands forsprang fra over 40 til 16 sekunder.

Få minutter senere var Norge à jour med russernes Tatjana Riabkina. Rutinerte Hausken Nordberg knuste russeren på de siste kilometeren og løp i mål 1.48.11. Det var 3.17 bak vinnerlaget Sveits.

Veteranen ventet på den rette anledningen til å passere Riabkina i den spennende innspurten.

Kjempedeilig - Jeg kjørte på alt jeg kunne for å ta henne igjen. Etter hvert kom vi sammen. Jeg la meg bak for å vente på en mulighet til å stikke ifra henne. På vei til den nest siste posten kom muligheten. Etter dette løp jeg alt jeg kunne mot sisteposten, og fikk de nødvendige meterne jeg trengte. Det var kjempedeilig å møte de andre jentene på oppløpet.

Dermed fikk de norske orienteringskvinnene en etterlengtet opptur på avslutningsdistansen etter et vanskelig VM. Silje Ekroll Jahren og Mari Fasting løp de to første etappene for Norge.

Bronsejubel Lagvenninnene var tydelig begeistret for Hausken Nordbergs kjempeavslutning.

- Endelig stang inn for oss også. Dette var på tide. Utrolig deilig med en bronsemedalje, sa Mari Fasting.

Simone Niggli-Luder sikret Sveits en suveren seier med sluttiden 1.44.54. Hjemmenasjonens ankerkvinne avgjorde stafetten allerede på sisteetappens første post. Sverige tok sølvmedaljene.

Svenskene har dermed fortsatt tatt medalje i hver eneste kvinnestafett i VM. Sverige var 53 sekunder foran Norge over målstreken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media