Nordbrekken tapte lederkampen i VIF

- Hvis det oppstår en situasjon hvor Vålerenga har bruk for en entreprenør som meg, så kommer jeg tilbake, sier Jon H. Nordbrekken til Dagbladet. Fordi: - Da vet man i hvert fall hva man får.

Jon H. Nordbrekken kom til Vålerengas årsmøte med tro på en fortsatt formannstilværelse i brakka på Valle. Han dro derfra med en blomsterkvast og mange grøtete tusen-takk-skal-du-ha-for-alt-du-har-gjort-for-klubben-vår-Jon. For da kampen skulle stå - den mellom valgkomiteens Morten Grødahl og det skriftlige benkeforslaget på den utskjelte - tok Nordbrekken ordet.

Til Vålerengas beste.

- Jeg trekker mitt kandidatur, sa Nordbrekken.

Da Grødahl ble klappet inn som ny leder satt den forrige med en vaffel i munnen.

Sterke følelser

Det var mye følelser på Vålerengas årsmøte i går. Så mye at den normale munnbruken man forbinder med klubben var pakket inn i parfymerte innlegg på brukbar norsk, med mye følelser og engasjement. Og klubben var delt - nesten på midten - i kampen mellom Grødahl og Nordbrekken. Da sistnevnte trakk seg, begynte forsoningen.

- Jeg kunne ikke gjøre det - det kunne ikke gått, sier Nordbrekken til venner og fiender ute på gangen. - Jeg håpet i det lengste at man kunne gått med på et kompromis med Steinar Heyerdahl i styret. Men da det ble blankt avvist var jeg nødt til å trekke meg.

- Vålerenga kunne ikke levd videre hvis det hadde blitt en kampvotering mellom meg og Morten Grødahl.

Tapte i pausen

Helt til den siste pausen før avstemningen levde Nordbrekken og de gamle VIF-gutta i håpet. De som hadde talt varmt, han som ble født i 1913 sammen med klubben, og de som valgte å holde kjeft. Men da Grødahl kom og sa at Nordbrekkens tidligere nestleder ikke var spiselig, var det slutt.

For mannen som i løpet av fem år har omgjort Vålerengas gjeld på 4,5 millioner til en bankkonto på fem og en halv.

- Det har vært et lite blodbad her, sier Nordbrekken til Dagbladet. - Jeg hadde virkelig håpet å fortsette. Og det føles veldig rart at det plutselig er over.

- Det tar nok en stund før jeg blir ferdig med det.

- Og så åpner du døra for et comeback?

- Jeg er ikke forbanna verken på klubben eller aksjeselskapet. Det er bare noen som ikke er så glad i meg her. Men kassa jeg overlater er i hvert fall ikke tom. Jeg håper ikke den blir det heller.

- Kan Jon H. Nordbrekken om to år oppleve det han ikke fikk oppleve her i dag - å bli klappet inn som Vålerengas formann?

- Det kan godt hende. Jeg utelukker ingen ting, sier taperen.