Nordbrekken tilbake i VIF-varmen

Jon H. Nordbrekken og Steinar Heyerdahl ble støtt ut av klubbstyret i Vålerenga. Nå ønsker aksjonærene seg begge to i det nye styret i Vålerenga Fotball ASA.

Nordbrekken har lenge vært ønsket i vervet som styreformann i Vålerengas aksjeselskap.

- Vi vil fortsatt ha Jon i ASA, men han ønsker jo ikke det selv, sa investor Ola Mæle til Dagbladet etter at Nordbrekken tapte kampen om formannsvervet på klubbårsmøtet mandag kveld.

Nordbrekken har vært på forretningsreise i Stockholm de to siste dagene, men Dagbladet vet at det har vært stor aktvitet i kulissene for å overtale ham til å stille som ASA-formann likevel.

Nordbrekken har også hatt flere samtaler med klubbformann Morten Grødahl de siste dagene. Flere sentrale kilder i Vålerenga ASA bekrefter at Nordbrekken blir styreformann hvis han selv ønsker det.

- Jeg kan ikke kommentere dette i dag, er alt Nordbrekken vil si til Dagbladet.

Rørosingen eier ti aksjer i Vålerenga ASA, og bekrefter at han skal på dagens generalforsamling.

Skulle Nordbrekken si nei til styreformannsvervet, er den tidligere nestformannen Steinar Heyerdahl en av de heteste kandidatene til å overta.

- Jeg skal på generalforsamlingen, men har ingen kommentarer utover det, sier Heyerdahl hemmlighetsfullt til Dagbladet.

Etter det vi erfarer er ett av alternativene til investorene at Heyerdahl overtar styreformannsvervet i Vålerenga ASA, samtidig som Nordbrekken blir styreformann i den planlagte fotballhallen.


På den måten vil begge de «utstøtte» være tilbake i VIF-varmen.

TILBUDT VIF-VERV: Investor Øystein Stray Spetalen (t.h.) vil gjerne ha Jon H. Nordbrekken som ny leder i Vålerenga Fotball ASA.