Nordbrekken vil redde VIF-hallen

Den avgåtte VIF-formannen Jon H. Nordbrekken vurderer nå å investere millioner fra egen lomme i den planlagte storhallen på Valle. - Jeg vurderer sterkt å bidra med penger for å få realisert hallen, sier Nordbrekken til Dagbladet.

Den planlagte fotballhallen har vært hjertebarnet til Nordbrekken de siste årene. Da han steg ut av formannsstolen i Vålerenga i forrige uke, ga investorene med Øystein Stray Spetalen i spissen beskjed om at de trakk sine penger ut av hallprosjektet. Det førte til at hall-byggingen ble lagt på is.

Tenkt mye

- Jeg har tenkt mye på dette. Sist jeg var nede på Valle, syntes jeg det var veldig trist å se på jordhaugene fra den påbegynte gravingen. Arbeidet skulle egentlig vært i gang nå, sier Nordbrekken.

Hallen var planlagt å stå ferdig i desember neste år. Nordbrekken ønsker ikke å si hvor mye han ønsker å gå inn med før han tar den endelige avgjørelsen.

- Det kan kanskje bli snakk om å kjøpe en andel på 10 prosent (ca. 5 millioner), men det har jeg ikke tatt stilling til ennå.

Han håper at de andre investorene også kan komme på banen igjen.

- Jeg hadde en lunsj med Øystein (Spetalen) i dag, og der snakket vi blant annet om dette. Jeg har også tatt kontakt med de andre investorene som allerede hadde kommittert seg, for å snakke med dem. Det viktigste for meg er at hallen blir en realitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utfordrer Nome

Nordbrekken håper likevel at alle som føler de kan bidra med penger, vil vurdere å investere dem i hallen.

- Det er ikke det verste man kan plassere penger i. Kanskje Petter Nome kan bidra med 500000 kroner (ca. 1 prosent), spør Nordbrekken.

Det kan han ikke.

- Jeg har desverre ikke så mye penger, men hvis det er til noe hjelp så kan jeg investere symbolske 10000 kroner. Relativt sett er jo det en del i den økonomiske situasjonen klubben er i nå, sier en småironisk Nome til Dagbladet.

Han bifaller Nordbrekkens initiativ til å få fart på hallbyggingen.

- Det er veldig gledelig. Og jeg vil veldig gjerne si at verken jeg eller andre i klubben noen gang har tvilt på at Nordbrekken har et stort hjerte for klubben.

- Kan Nordbrekken berge hallen med sin investering?

- Ja, det er klart det er gunstig å få inn nye investorer. At Nordbrekken vil gjøre dette, er en positiv overraskelse, sier Nome.

<B>VIF-INVESTOR:</B> Bare dager etter at han trakk seg som formann i klubben, vurderer John H. Nordbrekken å investere millioner i Vålerengas planlage storhall.