Nordbrekken vil redde VIF-hallen

Den avgåtte VIF-formannen Jon H. Nordbrekken vurderer nå å investere millioner fra egen lomme i den planlagte storhallen på Valle. - Jeg vurderer sterkt å bidra med penger for å få realisert hallen, sier Nordbrekken til Dagbladet.

Den planlagte fotballhallen har vært hjertebarnet til Nordbrekken de siste årene. Da han steg ut av formannsstolen i Vålerenga i forrige uke, ga investorene med Øystein Stray Spetalen i spissen beskjed om at de trakk sine penger ut av hallprosjektet. Det førte til at hall-byggingen ble lagt på is.

Tenkt mye

- Jeg har tenkt mye på dette. Sist jeg var nede på Valle, syntes jeg det var veldig trist å se på jordhaugene fra den påbegynte gravingen. Arbeidet skulle egentlig vært i gang nå, sier Nordbrekken.

Hallen var planlagt å stå ferdig i desember neste år. Nordbrekken ønsker ikke å si hvor mye han ønsker å gå inn med før han tar den endelige avgjørelsen.

- Det kan kanskje bli snakk om å kjøpe en andel på 10 prosent (ca. 5 millioner), men det har jeg ikke tatt stilling til ennå.

Han håper at de andre investorene også kan komme på banen igjen.

- Jeg hadde en lunsj med Øystein (Spetalen) i dag, og der snakket vi blant annet om dette. Jeg har også tatt kontakt med de andre investorene som allerede hadde kommittert seg, for å snakke med dem. Det viktigste for meg er at hallen blir en realitet.

Utfordrer Nome

Nordbrekken håper likevel at alle som føler de kan bidra med penger, vil vurdere å investere dem i hallen.

- Det er ikke det verste man kan plassere penger i. Kanskje Petter Nome kan bidra med 500000 kroner (ca. 1 prosent), spør Nordbrekken.

Det kan han ikke.

- Jeg har desverre ikke så mye penger, men hvis det er til noe hjelp så kan jeg investere symbolske 10000 kroner. Relativt sett er jo det en del i den økonomiske situasjonen klubben er i nå, sier en småironisk Nome til Dagbladet.

Han bifaller Nordbrekkens initiativ til å få fart på hallbyggingen.

- Det er veldig gledelig. Og jeg vil veldig gjerne si at verken jeg eller andre i klubben noen gang har tvilt på at Nordbrekken har et stort hjerte for klubben.

- Kan Nordbrekken berge hallen med sin investering?

- Ja, det er klart det er gunstig å få inn nye investorer. At Nordbrekken vil gjøre dette, er en positiv overraskelse, sier Nome.

<B>VIF-INVESTOR:</B> Bare dager etter at han trakk seg som formann i klubben, vurderer John H. Nordbrekken å investere millioner i Vålerengas planlage storhall.