Norden gjør det med hodet

LENS (NTB-RB): Danmark fulgte opp den nordiske tradisjonen; en dødball og et hodestøt måtte til for å få hull på byllen mot et disiplinert Saudi-Arabia. Marc Rieper ble matchhelt med sitt 1-0-mål, og satte fyrstikken til lunten på den danske dynamitten.

Men det så lenge ut til å bli en frustrerende ettermiddag for det danske laget, som kom til turneringen som forhåndsspådd skuffelse etter svake treningsresultater.

Med godt, gammeldags vingspill av Brian Laudrup og Martin Jørgensen, og store Ebbe Sand som spydspiss, spilte laget seg til flere store målsjanser, men avslutningene var for dårlige.

Forsiktig Saudi-Arabia

I hele første omgang levde Saudi-Arabia etter «borte bra, hjemme best»-prinsippet og viste tydelig at de likte seg best på egen banehalvdel. Etter pause trakk man seg enda lenger tilbake. Danskene ble stående å spille ballen til hverandre på midtbanen uten å finne åpninger, og var i ferd med å bli tydelig frustrerte.

Så begynte plutselig Saudi-Arabia å sende folk i angrep på kontringer, og slitne dansker ble presset bakover.

Man etter halve andre omgang, akkurat i det man ventet at Danmarks sjanser var forspilt, slo laget til.

Dødball

Sjansen kom som så ofte tidligere i kampen etter dødball. Keepers utboksing etter corner ble lempet tilbake inn i feltet der Martin Jørgensen fikk kontroll og spilte ut til Brian Laudrup. Han slo inn med en gang, og en umarkert Rieper kunne bare sette hodet til og styre ballen i nettet.

Dermed ble det en hyggelig dag for Danmarks kaptein Michael Laudrup, som fikk en bukett roser i anledning sin 100 landskamp.