Norden jubler for Hareide

Danmarks landslagssjef Morten Olsen mener at Norges Fotballforbund har vært heldige som klarte å friste Åge Hareide bort fra RBK.

Morten Olsen tror norsk landslagsfotball nå har fått en av de beste trenerne på markedet. En mann Olsen egentlig ikke trodde var på markedet.

- Jeg trodde han skulle fortsette å trene Rosenborg. Norge har vært heldige som fikk Hareide, sier Olsen til Dagbladet.

Olsen kjenner Hareides kvaliteter godt fra tida den nye norske landslagssjefen trente Brøndby.

- Jeg kjenner ham som en god kollega, og slik jeg kjenner hans fotballfilosofi, tror jeg helt sikkert han kommer til å forandre det norske landslaget.

- Krever morsom fotball

Sveriges landslagssjef Tommy Söderberg skryter også av Åge Hareide.

- En veldig dyktig trener som gjorde et bra arbeid i Helsingborg, sier Söderberg til Dagbladet. Söderberg, som utgjør Sveriges trenerduo sammen med Lars Lagerbäck, har ingen klar formening om Norge nå vil spille annerledes under Hareide enn under Nils Johan Semb.
- Som i Sverige krever folk morsom fotball. Men det er alltid spillermaterialet som bestemmer, sier Söderberg.

Englands assisterende landslagssjef Tord Grip mener Hareides suksess som klubbtrener er en forutsetning for å gjøre en god jobb for Norge som han selv trente i 1987.

- Jeg synes dette var et naturlig valg. Trond Sollied og Åge Hareide var de beste kandidatene, og da er det bra at de ender opp med en av dem. Jeg ønsker Åge lykke til, sier svensken til Dagbladet.

- Går til VM

Sportskommentator Mats Olsson i den svenske avisa Expressen tror Norge har gjort et utmerket valg i Åge Hareide.

- Kanon! Nå kommer Norge til å gå til fotball-VM, sier Olsson om treneren som førte Helsingborg til svensk serie- og cupmesterskap i 1999.

- Hareide har et svært godt navn i Sverige. En bra fotballfilosofi. En ærlig og rakrygget person. Han tok Helsingborg til sine største framganger noensinne. I Helsingborg var de idioter som lot ham gå til Brøndby, hevder Mats Olsson.