Norden vil ha fotball-VM i 2027

NFF og fem andre forbund vurderer en felles søknad om fotball-VM for kvinner i 2027.

Oslo  20190214.
Norges Fotballforbund NFF  med med fotballpresident Terje Svendsen orienterer etter styremøte.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Oslo 20190214. Norges Fotballforbund NFF med med fotballpresident Terje Svendsen orienterer etter styremøte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fotballforbundene i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene er blitt enige om et pilotprosjekt vedrørende en potensiell søknad for verdensmesterskapet om åtte år.

– Vi har et godt nordisk samarbeid som blant annet jobber for bedre rammebetingelser for kvinnefotball internasjonalt, og da ble det et naturlig valg for oss å sette i gang en prosess for å få arrangere fotball-VM for kvinner. De nordiske landene har en ledende posisjon innen kvinnefotball, og jeg håper at vi klarer å nå fram med vår søknad når den tid kommer, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Pilotprosjektet har fått navnet «Vision 2027». I den første fasen vil det bli kartlagt hvilke byer og stadioner som kan være aktuelle for den eventuelle søknaden.

Fotball-VM for kvinner er blitt arrangert siden 1991. Sverige var arrangør da Norge ble verdensmester i 1995.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer