- Nordens største fotballkamp

Har Åge Hareide glemt den norske cupfinalen? - Nordens største fotballkamp, sier Hareide om søndagens avgjørende lokaloppgjør i dansk serie: FC København mot Brøndby.

Thomas Myhre og FC København (FCK) har to poengs forsprang på Brøndby med to serierunder igjen. Dermed kan klubben sikre seg seriemesterskapet med seier søndag. Det ventes over 40.000 tilskuere i Idrætsparken til årets oppgjør.

- Et drømmeopplegg: Danmarks to beste lag møtes på utsolgt stadion, og kan avgjøre seriemesterskapet, sier FCK-trener Roy Hodgson.

Så spørs det da, om det blir severdig. Med uavgjort vil FCK fortsatt kunne avgjøre mesterskapet selv i siste serierunde og enkelte frykter kjedelig taktikkeri.

- Det blir i hvert fall ikke kjedelig for meg og spillerne. Ord som kjedelig og spennende er subjektive størrelser, sier Hodgson, som ikke vil røpe hvordan FCK vil spille.

Åge Hareide vil heller ikke si hva Brøndby skal finne på.søndag. Kanskje vet han det ikke ennå, for både den svenske spissen Mattias Jonson og midtbanesjefen Allan Ravn har karantene.

- Det er veldig ergerlig at vi må spille uten Allan og Mattias. Men jeg skal få satt sammen et slagkraftig lag, sier Hareide.

Nordmannen må i mellomtida leve med rykter om at han skal erstattes i klubben av Peter Schmeichel. Ifølge danske TV 2 er keeperen tilbudt en rolle i klubben. Brøndby benekter at Schmeichel skal overta for Hareide.

- Vi har ikke tenkt å si opp samarbeidet med Åge Hareide, sier direktør Per Bjerregaard til B.T.

(NTB/Dagbladet.no)