VINNERKANDIDATER: Både Geraint Thomas og Richie Porte har vist god form tidlig i sesongen. Det bidrar til å gjøre Team Sky til storfavoritter foran Paris-Nice. Foto: KT / Tim De Waele
VINNERKANDIDATER: Både Geraint Thomas og Richie Porte har vist god form tidlig i sesongen. Det bidrar til å gjøre Team Sky til storfavoritter foran Paris-Nice. Foto: KT / Tim De WaeleVis mer

Nordhaug: - Begge er gode nok til å vinne

Skal hjelpe Sky-stjerner i fransk storritt.

(procycling.no): I 2012 vant Bradley Wiggins Paris-Nice for Team Sky.

Året etter fulgte lagkamerat Richie Porte opp med å gjøre det samme. I fjor ledet Geraint Thomas det franske etapperittet etter fem av åtte etapper, og kjempet om sammenlagttriumf helt til han veltet på siste dag.

Alle tre er med på laget til Sky når oppstarten for 2015-versjonen av Paris-Nice går søndag.

I år er også Lars Petter Nordhaug med på det britiske stjernelaget til sesongens andre storritt på verdenstouren.

30-åringen fra Nøtterøy er enig i at Sky stiller med et råsterkt lag i den 73. utgaven av etapperittet. De satser naturligvis på å vinne sammenlagt og gjenerobre tronen Carlos Betancur (Ag2r) tok i fjor.

- Ja, vi gjør det. Vi har både Richie Porte som vant for to år siden, og Geraint Thomas ledet inntil en av de siste etappene i fjor, påpeker Nordhaug i samtale med procycling.no.

Luksusproblem Med mange sterke profiler på start blir det gjerne litt diskusjoner rundt hvem Sky skal sykle for. Med andre ord et klassisk luksusproblem.

Lagets norske rytter tror australske Porte i utgangspunktet blir hovedkaptein, men at de også vil kjøre for Thomas i sammendraget.

- Det er vanskelig å si hvem av de to som er best per nå. Begge er gode nok til å vinne. Vi satser på å plassere dem best mulig sammenlagt før den fjerde etappen. Den har mål på en fjelltopp, og vi får se hvem som er sterkest der. Vi vil gjerne ha med begge to i toppen. Etter den etappen avgjør vi sannsynligis hvem det skal satses på videre, sier Nordhaug.

Thomas var med i sammenlagtkampen helt til den siste Paris-Nice-etappen i 2014. Waliseren lå da bare åtte sekunder bak vinner Carlos Betancur, men en velt ødela alle muligheter til enda en Sky-plassering helt i toppen.

Så langt i år har Thomas vunnet Volta ao Algarve, der Porte ble fjerdemann. I Tour Down Under, sesongens første verdenstourritt, ble Porte noe overraskende slått med to små sekunder av landsmannen Rohan Dennis (BMC).

Sterke hjelpere Meritterte Bradley Wiggins sykler sitt siste etapperitt, men har andre målsettinger denne våren. Engelskmannen er forhåndsfavoritt på søndagens prolog i Paris-Nice. Ellers må den tidligere Tour de France-vinneren trolig stille noe lenger ned på lista over prioriterte Sky-ryttere.

- Bradley Wiggins går nok for å vinne prologen, men skal også forberede seg best mulig til vårklassikerne. Jeg tror ikke han har et mål om en topplassering i sammendraget, sier Lars Petter Nordhaug.

Les mer: Breen måtte gipses etter velt

Sky-nordmannen er utpekt som hjelperytter på de tøffeste etappene sammen med Nicholas Roche. Sistnevnte er også en sterk sammenlagtrytter. Iren ble nummer fem sammenlagt i Vuelta a España i 2013, da han også vant en etappe. I Paris-Nice har han tre plasseringer blant de 20 beste, og en 10.-plass sammenlagt som bestenotering.

- For min del blir rollen å hjelpe til på de tøffe etappene sammen med Nicholas Roche. Det å få et godt etapperitt i beina og kjøre bra for laget blir fokuset mitt, forteller Nordhaug til procycling.no.

Full innsats Selv om rittet for ham blir mest en oppkjøring til andre konkurranser seinere i år, erkjenner Nordhaug at bare full innsats er godt nok i Paris-Nice.

- Det er veldig viktig for Sky å gjøre det bra der. Alle må gi hundre prosent for laget. Det kommer til å bli ekstra hardt hele veien når vi kjører for sammenlagtseier, og man kan ikke sitte bak i feltet og slappe av. Jeg håper på et godt ritt og at det kan være med å skape en god form for meg seinere. Det er ikke mine egne resultater som gjelder nå, understreker han.

Les mer: Betancur: — Jeg ønsker å gjøre ting riktig

Tittelforsvarer Betancur stiller ikke for Ag2r i år. Nordhaug vil dog ikke gå med på å kalle det en nedtur dersom Sky ikke vinner Paris-Nice for tredje gang på fire sesonger. Men han er klar på det er målet.

- Får vi en mann på pallen, så er det bra. Det er klart at andre også kan gjøre det veldig sterkt, og vi vet aldri om velt eller andre omstendigheter kan påvirke resultatet. Men på papiret har vi i alle fall to mann som er sterke nok til å vinne sammenlagt.

- Vi har en klar målsetting om å vinne Paris-Nice med så sterk rytter som Richie Porte på laget, og Geraint Thomas som er i veldig god form. Om vi vinner er vanskelig å spå og noe vi ikke har svaret på før rittet er ferdig, poengterer Nordhaug.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

BEREDT: Hjelperytter Lars Petter Nordhaug. Foto: PD / Tim De Waele
BEREDT: Hjelperytter Lars Petter Nordhaug. Foto: PD / Tim De Waele Vis mer