NYE MÅL:  Lars Petter Nordhaug tviler på Tour de France plass, men har store planer for høstsesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NYE MÅL: Lars Petter Nordhaug tviler på Tour de France plass, men har store planer for høstsesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Nordhaug: - Det blir nok ingen Tour de France på meg

Har satt seg nye mål.

(procycling.no): I mai kom det frem at Lars Petter Nordhaug (Team Sky) ikke var en del av Skys bruttotropp til Tour de France, og at han måtte imponere stort i Sveits rundt for å få en plass.

- Det blir nok ingen Tour de France på meg. Det er ingenting som er sikkert, og det er mye som kan skje, men det er nok lite sannsynlig, sier 30-åringen til procycling.no.

Han har nemlig slitt med sykdom i etterkant av Tour of Norway, og har derfor ikke helt troen på å få til det store i Sveits rundt, som starter på lørdag.

- Jeg ble litt småsyk etter Tour of Norway, så jeg er ikke i toppform nå. I Sveits vil jeg primært gjøre en jobb for laget, før jeg satser videre mot NM og endagsrittene i høst, sier Sky-rytteren.

Dermed ser det ut til at det kun blir to nordmenn i årets Tour de France. Både Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka) og Alexander Kristoff (Katjusja) er sikret en plass på sine respektive lag.

Hjelperytter
I det sveitsiske etapperittet får Sky-rytteren en hjelperytterrolle, men håper at rittet skal kunne hjelpe han å finne toppformen før NM.

- Sergio Henao og Geraint Thomas har begge gode muligheter i sammendraget. For min del blir det litt senka skuldre. Jeg håper å komme i god form til NM, så blir det en lang treningsperiode etter det, sier Nordhaug.

I teorien er det mange småkuperte etapper i Sveits rundt som kunne passet Nordhaug svært bra, men han vil trolig være låst dersom kapteinene henger med i sammendraget.

Skulle det likevel åpne seg en mulighet, så vil han forsøke seg.

- Jeg har lyst å prøve meg på mange etapper, men vi drar dit med et lag som satser på sammendraget, så da satser vi 100 prosent på det. Men det er mye som kan skje med tanke på sammendraget, så kanskje det åpner seg en mulighet, sier han.

Ser mot høsten
Planen hans videre i år er ikke bekreftet enda, men det er mange endagsritt i løpet av høsten hvor han håper på å kjempe om seieren.

I 2012 vant han for eksempel det kanadiske World Tour-rittet GP Montreal, mens han i fjor falt fra en toppplassering i monumentet Lombardiet rundt

- Jeg satser nok blant annet på rittene i Canada, men jeg har ikke satt opp rittplanen enda. Grunnen til at jeg ble hentet til Team Sky var nettopp for å prestere i endagsrittene på våren og høsten, så jeg håper på å få noen muligheter der, avslutter han.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.