LITT SKUFFET: Lars Petter Nordhaug ville gjerne stått øverst på pallen i dag, men er likevel fornøyd med at han fikk vist seg frem. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LITT SKUFFET: Lars Petter Nordhaug ville gjerne stått øverst på pallen i dag, men er likevel fornøyd med at han fikk vist seg frem. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Nordhaug: - Det er flere etapper jeg kan vinne

30-åringen ser fremover etter dagens fjerdeplass.

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug (Belkin) viste gryende Tour de France-form på dagens etappe av det franske etapperittet Critérium du Dauphiné. 30-åringen spurtet inn til en sterk fjerdeplass i Gap etter å ha vært en del av et stort 13-mannsbrudd hele dagen.

- Det er aldri kult å gå glipp av seier. Dette var en etappe jeg hadde sett ut på forhånd, og det var derfor jeg tapte så mye tid i sammendraget tidligere, avslører Nordhaug til procycling.no.  

Nøtterøy-syklisten forteller om en hektisk kamp i hovedfeltet for å komme seg med i det avgjørende bruddet.

- Det var veldig tøft å komme med i bruddet, og det satt mange sterke ryttere der. Jeg prøvde å spare krefter og kjøre godt, men Trofimov støtet på et bra tidspunkt. Bak der var vi tre til fire stykker som var omtrent like sterke. Vi støtet på hverandre hele tiden, men det ble aldri noen jevn bra kjøring, sier Nordhaug. 

Kunne ha vunnet
Yuri Trofimov (Katjusja) opparbeidet seg kjapt en luke på 30 sekunder. Den norske klatrespesialisten mener han kunne ha klart å følge russeren dersom han hadde lagt seg på hjulet med en gang, men presiserer at Katjusja-rytteren kjørte sterkt.

- Det hadde kanskje vært mulig å vinne dersom jeg satt på hjulet til Trofimov med en gang, men slikt er lett å si i etterkant. Etter han var av gårde prøvde jeg å spare meg til spurten, og spurtet ganske bra, mener Nordhaug, som vant spurten rimelig enkelt i sin gruppe.

BRUDDET: Lars Petter Nordhaug (nummer to) følger Jan Bakelants, som vant en etappe i fjorårets Tour de France, opp den avsluttende stigningen. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
BRUDDET: Lars Petter Nordhaug (nummer to) følger Jan Bakelants, som vant en etappe i fjorårets Tour de France, opp den avsluttende stigningen. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer

I utforkjøringen måtte flere av Nordhaugs bruddkamerater smake asfalten, men 30-åringen kjente utforkjøringen godt og den tidligere terrengsyklisten er normalt sett en utmerket utforkjører.

- Det var en veldig teknisk utforkjøring, og veldig ekkel å kjøre. Men det var jeg klar over på forhånd, jeg kjørte den i fjorårets Tour de France og kjente den godt. Jeg visste nesten at noen kom til å velte, men vi måtte jo prøve å kjøre fort for å ta igjen han foran, sier Belkin-syklisten.  

Positivt for Tour de France
Nordhaug var avhengig av å kjøre sterkt i Critérium du Dauphiné for å sikre seg en plass på Tour de France-laget, men er usikker på om dagens prestasjon har noen betydning for uttaket.

- Det er vanskelig å si, da må du nesten spørre sportsdirektøren. Men det teller nok ikke negativt å kjøre godt. Selv om jeg ikke vant så viser jeg at jeg var der jeg skulle være, og kjører bra. Det er jo ikke akkurat lett å komme seg med i disse bruddene, sier 30-åringen.  

I morgen følger nok en etappe der et brudd burde ha gode muligheter til seier. Det er en kupert etappe som kan passe Nordhaug bra, men han kan ikke garantere noe nytt bruddforsøk.

- Vi får se hvordan beina er etter dagen. Hvis jeg føler meg sprek i starten kommer jeg sikkert til å prøve, men det kan være beina er seige etter i dag. Da er det mulig jeg må ta en rolig dag. Det er uansett flere etapper igjen som er mulig å vinne, avslutter Nordhaug.

RYKKET: Trofimov rykket fra sine bruddkamerater, og fikk raskt en luke som skulle vise seg å bli umulig å tette. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM.
RYKKET: Trofimov rykket fra sine bruddkamerater, og fikk raskt en luke som skulle vise seg å bli umulig å tette. Foto: Tim De Waele/TDWSPORT.COM. Vis mer