FØR OG NÅ: Lars Petter Nordhaug fikk to mann ned som støtte da han fikk trøbbel under La Flèche Wallonne. Det har han aldri opplevd før. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
FØR OG NÅ: Lars Petter Nordhaug fikk to mann ned som støtte da han fikk trøbbel under La Flèche Wallonne. Det har han aldri opplevd før. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Nordhaug: - Jeg merker ekstrem forskjell

Har aldri hatt bedre støtte.

(procycling.no): Søndag sykler Lars Petter Nordhaug Liége-Bastogne-Liége med mål om å vinne monumentet. Nordmannen følte seg meget bra under onsdagens La Flèche Wallonne, men veltet som kjent.

- Det var ufattelig surt. Jeg følte jeg hadde en topp ti-plassering inne, sier Sky-rytteren.

Og forutsetningene for en god plassering på søndag har trolig aldri vært bedre for Nøtterøy-syklisten. Etter gjenforeningen med Team Sky har Nordhaug fått en sentral rolle, og skryter varmt av støtten han får i Ardenner-klassikerne.

 - Det er nok første gang i karrieren jeg har den støtten jeg har nå. Forutsetningene er gode, sier Nordhaug, som understreker viktigheten av å ha støttespillere i laget underveis i rittet.

- Man merker ekstrem forskjell. Da jeg ble hindret i den første velten under Flèche Wallonne fikk jeg to mann ned til å kjøre meg opp igjen. Det merkes, slår han fast.

Sparte krefter på å bryte Nordhaug måtte se onsdagens finale i Flèche Wallonne fra lagbussen. I motsetning tømte konkurrentene seg for krefter, mens nordmannen allerede hadde startet restitueringen mot neste løp.

- Men det er aldri positivt å velte, jeg har jo slått meg litt. Og for min del hadde jeg kanskje trengt å få tømt meg skikkelig. Men det kan godt hende jeg er bedre uthvilt enn mine konkurrenter, spekulerer han.

Sky-rytteren beroliger med at kroppen kjennes fin etter onsdagens velt.

- Jeg syklet to timer på torsdag og merket ikke noe underveis.

Nøkkelen i Liége - På hvilken måte vil du si at søndagens ritt passer deg bedre enn Flèche Wallonne?

- Det er vanskelig å si hva som passer best. Det er utrolig tøft på søndag og jeg må spesielt henge med over den tredje siste stigningen. I tillegg blir det kjørt utrolig hardt opp den siste bakken. Der har jeg klart å være med i fremste gruppe tidligere, men ikke helt i front der jeg bør være. Det føler jeg meg trygg på at jeg klarer i år.

Fortsatt er det ikke bestemt innad i Sky hvem om skal være kaptein, men Nordhaug regner med å få en fri rolle.

- Laget kommer nok ikke til å sykle 100 prosent for meg. Det er nok Sergio Henao som er den fremste kapteinen. I tillegg er Nicolas Roche bra om dagen.

- Vi får se. Signalene jeg sitter igjen med er at jeg er i meget god form, men det kan svinge fort. Man kan føle seg kjempebra men likevel ha en elendig dag.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!