GODE MINNER: Sergio Henao, Lars Petter Nordhaug og Rui Costa dannet 2012-podiet under etappen mot Deià på Mallorca. Denne gangen er løypa lagt om, men nordmannen håper likevel å være med og kjempe helt der framme. FOTO: (c)Tim De Waele/TDWSPORT.COM
GODE MINNER: Sergio Henao, Lars Petter Nordhaug og Rui Costa dannet 2012-podiet under etappen mot Deià på Mallorca. Denne gangen er løypa lagt om, men nordmannen håper likevel å være med og kjempe helt der framme. FOTO: (c)Tim De Waele/TDWSPORT.COMVis mer

Nordhaug: - Tror Edvald kan kjempe om seieren

Sky-rytteren mest spent på lørdagen.

(procycling.no): Lars Petter Nordhaug har allerede gjort unna to treningssamlinger på Mallorca.

Og jammen var han ikke tilbake for tredje gang, på øya utenfor det spanske fastlandet, sent torsdag kveld:

- Jeg rakk en massasje, og så er det rett ut på ritt i dag. Det blir spennende hvordan beina reagerer opp den første bakken, men jeg håper at de skal være bra til lørdagens etappe, sier Nordhaug til procycling.no.

• Hva synes du om Boassons nye mesterskapstrøye? Sjekk her!

I klartekst betyr det at han regner med å bistå Michal Kwiatkowski og Benat Intxausti under den 15 mil lange etappen mot Andratx på dag to av Mallorca-serien.

- Det er ganske åpent i dag, og det kan sitte med en ganske stor gruppe til mål. Jeg har mer tro på en type som Edvald Boasson Hagen eller Michal Kwiatkowski enn en ren spurter. Den lange bakken kommer tildlig, og det vil samle seg igjen. Dersom man plasserer seg godt mot slutten, sitter man greit med på de smale veiene og den korte bakken. Jeg tror Edvald kan kjempe om seieren her i dag, analyserer han.

Boasson Hagen ble for øvrig tredjemann i torsdagens massespurt.

Sterkt Sky-mannskap Lørdagens etappe er en fryktelig kupert etappe, der rytterne omtrent ikke gjør annet enn å sykle opp og ned fjell over 14 mil.

Det kan jo passe Nordhaug, men også andre på et klatresterkt Sky-mannskap.

- Kwiatkowski er jo alltid bra, og Benat virker også veldig sterk i bakkene.

- Hva tror du om dine muligheter?

- Det blir veldig tøft. Det kommer helt an på hvordan det kjøres oppover Puig Major. Man kan anta at de sitter med rundt 40 mann over der, og at det går radig nedover igjen. Deretter venter veien fra Soller og opp til Deià. Den er også veldig hard, sier nordmannen.

- Hvordan har du fungert i bakkene på Mallorca på trening?

- Jeg føler at jeg har syklet ganske fort i de lange bakkene.

God trening, lite sykdom De siste tre dagene på Mallorca markerer sesongåpningen for nordmannen.

Etter å ha blitt pappa til lille Jens i høst, og lagt et nytt treningsløp sammen med Gabriel Rasch og Stig Kristiansen, er det ikke rart at han er spent på de første svarene han får.

- Med unntak av ei uke ved juletider, har jeg unngått sykdom og har fått trent bra. Jeg tror jeg er i bra slag, men jeg er jo spent på hvordan høstens forandringer vil slå ut.

- På papiret skal jeg være i bedre form enn i fjor, men det sier vel alle rytterne i denne delen av sesongen, humrer Nordhaug.

I tillegg til Boasson Hagen, skal også Odd Christian Eiking (FDJ) i aksjon, fredag. Etappen starter i 12-tiden og har målgang litt før 16.

PS! Lars Petter Nordhaug vant Trofeo Deià i 2012. Det skjedde i en annen løype, og man ankom blant annet målområdet på motsatt side av hva som tilfelle under lørdagens ritt.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!