Nordhaug er klar for Tour de France

- Godt å få den endelige beskjeden.

TOUR-DEBUT: Lars Petter Nordhaug har fått den endelige beskjeden: Han skal delta i Tour de France for første gang. 
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
TOUR-DEBUT: Lars Petter Nordhaug har fått den endelige beskjeden: Han skal delta i Tour de France for første gang. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Lars Petter Nordhaug skal sykle Tour de France. Det bekreftet laget hans, Blanco Pro Cycling, på Twitter i ettermiddag.

Selv fikk han den endelige beskjeden i går.

- Jeg var ikke veldig overraska. Jeg har vært litt på tå hev de siste ukene. Jeg har fått signaler, men måtte levere for å bli med. Det var veldig godt å få den endelige beskjeden, sier Nordhaug til Dagbladet.

Det blir 29-åringens første deltakelse i Tour de France.

- Det er selvfølgelig kjempestas. Det er en drøm som går i oppfylelse. Selv om man blir proffsyklist er det ikke noe selvfølge å sykle Tour de France. Det var også noe av grunnen til at jeg byttet til Blanco, og det virker som jeg gjorde et riktig valg, sier Nordhaug.

Han synes det er vanskelig å si hva sykkelinteresserte nordmenn skal forvente av ham på forhånd.

- Det er vanskelig å spå på forhånd. Det går utrolig fort i Tour de France, og det er de beste som går der. Vi kjører først og fremst for sammendraget med Robert Gesink, det har førsteprioritet. Vi vil nok gå for etappeseier også, og da kan jeg være en av de som kan få muligheten. Men det er klart ting skal klaffe for at det skal skje, sier Nordhaug.
Nordhaug blir dermed en av trolig minst tre norske syklister i rittet sammen med Edvald Boasson Hagen (Sky) og Alexander Kristoff (Katjusja). De to sistnevntes lag er ikke bekreftet, men alt tyder på at nordmennene er med.

Det er foreløpig mer usikkert om Thor Hushovd får plass på BMC-laget i Touren.